Firea anunţă că renunţă la candidatură dacă Ponta sau alt candidat din zona de stânga este peste ea în sondaje

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto Mediafax
Foto Mediafax

Gabriela Firea a anunţat marţi seară, la Antena 3, că renunţă la candidatura pentru Primpria Capitalei dacă PSD sau o alianţă a partidelor de stânga şi centru stânga este deasupra ei în sondajele de opinie.

„Nu mă ţin de scaun, nu m-am nascut primar general. Mi-am încheiat onorabil un mandat de senator şi un mandat de primar general cu rezultate bune, pentru că nu-mi plac superlativele. Dacă PSD sau o alianţă formată din partide de stânga şi centru stanga are un candidat mai bun decât mine în sensul de validare din partea publicului din Bucureşti, eu nu mă ţin de scaun. Nu este niciun fel de ameninţare voalată sau şantaj politic. Nu vreau să se speculeze că sunt supărată pe PSD pentru că n-a negociat bine cu Ponta. Dacă echipa de centru stânga găseşte un candidat mai valabil decât mine, eu îi fac campanie. Dar a veni cu cinci formule de candidaţi cu o lună înainte de alegeri nu arată seriozitate“, a declarat Gabriela Firea la Antena 3.

Firea susţine că partidele de stânga crează confuzie în rândul alegătorilor dacă au mai mulţi candidaţi, dar şi prin mesajele din ultimele zile.

„Transmitem semnale confuze către alegători pentru că ne percep pe noi în acelaşi plan politic. Dacă noi venim acum toţi şi anunţăm noi, toţi, de fapt vrem să câştigăm şi dumneavoastră trebuie să alegeţi din trei pe partea de centru-stânga şi aveţi un singur candidat pe zona de centru dreapta, facem un bine? Haideţi să ne gândim!”, a afirmat, marţi seară, la Antena 3, Gabriela Firea, întrebată ce părere are despre o eventuală candidatură a lui Victor Ponta la Primăria Capitalei.

Firea a mai spus că „în aceste zile tumultuoase” partidele de stânga creează un avantaj candidatului de dreapta.

„Noi, practic, ce demonstrăm susţinătorilor noştri şi celor care sunt nehotărâţi, dar ne privesc cu o anumită simpatie? Le spunem că avem atâta aroganţă, atâta suficienţă, suntem atât de trufaşi încât între noi nu reuşim să ne înţelegem, astfel încât să avem acel candidat care este cel mai bine poziţionat din punct de vedere sociologic, şi anume actualul primar general?”, a adăugat Gabriela Firea. 

Aceasta susţine că, dacă se va găsi un candidat al stângii mai bine plasat în sondaje decât ea, îi va strânge acestuia mâna şi îl va susţine, afirmând că este un ”om de echipă” şi că nu se va opune interesului echipei din care face parte.

În caz contrar, Firea consideră că formaţiunile de stânga riscă să ”se facă de râs”.

Citeşte şi:

Gabriela Firea, dezamăgită şi chiar şocată de decizia lui Robert Negoiţă de a nu mai candida din partea PSD, susţine că s-a detonat „o armă atomică” împotriva sa

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite