Eurodeputaţii din Comisia LIBE critică controlul judiciar impus lui Kovesi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Laura Codruţa Kovesi FOTO EPA-EFE/ROBERT GHEMENT
Laura Codruţa Kovesi FOTO EPA-EFE/ROBERT GHEMENT

Eurodeputaţiii din Comisia LIBE, câţiva chiar din conducere, au criticat prin mesaje pe reţelele de socializare măsura controlului judiciar dispusă în cazul Laurei Codruţa Kovesi, candidat la şefia Parchetului UE, de către Secţia de anchetare a magistraţilor.

„Cu atât mai mult ca doamna Kovesi să fie numită Procuror Şef European. Săptămâna viitoare a treia rundă de negocieri cu Consiliul”, a scris Judith Sargentini pe Twitter. Alături, ea a publicat un articol din presa străină despre punerea sub control judiciar a fostei şefe DNA, scrie Mediafax. Sargentini este membru din Olanda în Grupul Verzilor şi vicepreşedintele Comisiei de Libertăţi şi Drepturi (LIBE) din Parlamentul European.

Şi Ana Gomes, membră portugheză în  Comisia LIBE, din grupul europarlamentar al socialiştilor PES, a scris pe Twitter: „Un truc josnic a actualei guvernări corupte a lui Liviu Dragnea şi a premierului său marionetă. Unul prostesc: ar putea la fel de bine să se întoarcă împotriva sa. PES_PSE şi Progresiştii aud şi fac ce Social Democraţii Suedezi recomandă pe PSD România”.

Ska Keller, candidatul fruntaş al Verzilor la europarlamentare, a scris, pe aceeaşi reţea de socializare: „Este extrem de dubios şi îngrijorător ce se întâmplă în România acum: Guvernul român încearcă de ceva vreme să o împiedice pe Laura Codruţa Kovesi din a deveni procurorul şef european. Acum o entitate judiciară nou formată care este direct controlată de către exact acelaşi guverno acuză de corupţie. România trebuie să garanteze o investigaţie independentă şi complet transparentă!”.

Alt membru al Verzilor, Rebecca Harms, a precizat pe Twitter: „Scandalos. Inacceptabil. Asta creşte lipsa de încredere faţă de Guvernul şi autorităţile României. Stat De Drept?”.

Anterior, Manfred Weber, candidatul Partidului Popular European (PPE) pentru funcţia de preşedinte al Comisiei Europene, şi-a exprimat preocuparea în legătură cu procedurile care o vizează pe Laura Codruţa Kovesi, avertizând că ar putea cere o dezbatere în viitoarea legislatură a Parlamentului European.

Şi preşedintele Parlamentului European, Antonio Tajani, a afirmat, vineri că este îngrijorat de veştile privind punerea sub control judiciar a Laurei Codruţa Kovesi. Parlamentul European susţine în continuare candidatura Laurei Codruţa Kovesi la şefia Parchetului UE.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite