Eurodeputaţi din PSD, în dezacord cu anchetatorii de la Caracal. „Când incinerarea e afară, ai nevoie de ore bune şi de foc imens“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Christian Terheş şi  Christian Terheş
Christian Terheş şi  Christian Terheş

Europarlamentarii PSD apropiaţi de omul de afaceri Dan Voiculescu, cum sunt  Maria Grapini şi Christian Terheş, au ieşit cu mesaje publice de contestare a variantei incinerării adolescentei din Caracal de către Gheorghe Dincă, fiind de părere că se ascunde adevărul.

„Plânge cerul aproape în toată ţara! Cum mai suportă Dumnezeu criminalii, direcţi sau indirecţi? Nu cred în varianta dată de criminal şi confirmată de IML! Este dreptul meu de cetăţean să cred sa nu, în instituţii care se bâlbâie, care lasă zile întregi locul faptei neanalizat milimetru cu milimetru! Propun să se ia un cadavru de animal (nu pot propune corp omenesc) şi în prezenţa anchetatorilor şi specialiştilor criminalul să reia toată procedura! Să demonstreze că arde în timpul care l-a avut la dispoziţie şi arderea este completă! Altfel nu pot crede că se doreşte aflarea adevărului!“, a scris Maria Grapini, pe Facebook.

De asemenea, europarlamentarul a subliniat că va cere, în calitate de europarlamentar, să se facă o anchetă europeană pe tema traficului de persoane plecate din România. 

Şi colegul ei de partid şi din legislativul de la Bruxelles, fostul pastor Christian Terheş, a avut un mesaj în care contestă varianta incinerării şi vine şi cu explicaţiile sale.„Nu cred în teoria ca Alexandra a fost incinerată aproape total într-un butoi în curtea lui Dincă. Ca să incinerezi un corp uman până să ramână doar câteva bucăţi mici de oase din el ai nevoie de o temperatură de peste 1200 de grade celsius, iar incinerarea să se facă într-un loc închis pentru circa 2 ore. Când incinerarea e afară, ai nevoie de ore bune şi de foc imens. Vedeţi incinerarile din India“, a precizat Terheş, într-un mesaj pe contul de Facebook. 

Exemplul arderii unui porc

Eurodeputatul a venit şi cu un exemplu de ardere a unui animal. „Un profesor a făcut un test în Australia şi pentru a arde un porc până la oase i-au trebuit 700 de kilograme de lemne. Pur şi simplu teoria procurorilor români, că Alexandra a fost incinerată aproape total într-un butoi în curte, nu stă în picioare. Frizează logica şi ştiinţa“, a mai spus Terheş, care anterior susţinuse că au fost informaţii privind răpirea Alexandrei Măceşanu pentru a fi „traficată“. 

Te-ar putea interesa şi:

Cum funcţiona incineratorul monstrului din Caracal şi de ce vecinii nu au simţit mirosul puternic

Valeriu Butulescu, martor la incinerarea unui cadavru: „Înclin să cred că arderea fetei în butoiul lui Dincă era imposibilă. Mirosul s-ar fi simţit în tot oraşul”

În cât timp a ars trupul Alexandrei, explicaţia unui legist: „Mulţi spun că trebuia o temperatură mare. E minciună“

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite