Elena Udrea pe Facebook: Goană nebună de a mă prezenta „mama corupţilor“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Elena Udrea este arestată în dosarul Microsoft FOTO Adevărul
Elena Udrea este arestată în dosarul Microsoft FOTO Adevărul

Închisă pentru următoarele 30 de zile în baza unui mandat de arestare, fostul ministru Elena Udrea posteze mesaje pe reţeaua socială Facebook, prin intermediul avocatului ei. Acuzată de corupţie în dosarul Microsoft, Udrea se întreabă de ce alte ministere nu sunt răscolite de procurorii DNA la fel ca cel pe care l-a condus.

Elena Udrea, arestată de trei zile în dosarul Microsoft, a postat un nou mesaj pe Facebook în care susţine că a făcut multe lucruri bune ca ministru şi chiar a limitat corupţia la Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului. Mai mult, ea spune că activitatea ei de ministru a generat mii de locuri de muncă.

„În goana nebună de a mă discredita şi a mă prezenta drept “mama corupţilor”, întreg mandatul meu de ministru al Dezvoltării este tocat sistematic şi nejustificat. Nu am auzit să se vorbească despre situaţia altor ministere din guvernarea Boc care aveau bugete mult mai mari şi atribuiau direct contractele (Transporturi, Economie sau Finanţe).

Sunt foarte mândră de ce am realizat ca ministru pentru români şi cred că, dacă oamenii care mă critică astăzi ar fi făcut măcar jumătate din cât am făcut eu, România era acum într-o situaţie mult mai bună. Programul “Schi în România” reprezintă una dintre cele mai mari reuşite în materie de infrastructură de după Revoluţie: a generat mii de locuri de muncă, venituri de zeci de milioane de euro la stat şi a oferit oportunităţi unor zone monoindustriale distruse. Absolut toate contractele pe acest program au fost derulate de către primării – deci, dacă există fapte de corupţie, acolo trebuie căutate.

Ca ministru, am făcut tot posibilul pentru a limita corupţia: am introdus standarde de cost, am limitat adiţionalele la contractele cu statul, am făcut plăţile la vedere în funcţie de ordinea în care veneau facturile şi le-am cerut public constructorilor să facă mai degrabă ceva pentru România decât să dea şpăgi funcţionarilor de prin minister“
, a scris Elena Udrea pe Facebook.

Udrea se află în arest din 10 februarie

Conform anchetatorilor, solicitarea Elenei Udrea urmează să fie analizată, săptămâna viitoare, de şeful Arestului Capitalei. Elena Udrea se află în arest din seara zilei de 10 februarie, când a fost reţinută de procurorii DNA, în ziua următoare ea fiind arestată pentru 30 de zile prin decizia Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, în dosarul Microsoft.

Elena Udrea află marţi dacă îi va fi admisă contestaţia formulată împotriva mandatului de arestare preventivă emis pe numele ei.

Udrea este acuzată, în dosarul Microsoft, de trei fapte de trafic de influenţă - în legătură cu încheierea şi derularea acordului cadru de licenţiere Microsoft din anul 2009, a contractelor subsecvente şi a actelor adiţionale la acestea, în legătură cu derularea contractului e-România şi în legătură cu pretinderea şi primirea a 500.000 de euro -, precum şi de spălare de bani.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite