Elena Udrea, mai bogată cu 300 de mii de euro

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Elena Udrea
Elena Udrea

Anul 2010 s-a dovedit destul de profitabil pentru politicieni, potrivit noilor declaraţii de avere. Demnitarii au cheltuit banii investind în case, maşini şi obiecte de artă.

Ministrul Dezvoltării, Elena Udrea, şi-a deschis în 2010 două noi conturi. În ciuda creditului de de 3.297.000 euro pe care îl are la BRD, Udrea a reuşit să economisească 212 mii de euro şi 400 de mii de lei. Potrivit declaraţiei de avere postată pe site-ul Guvernului, ministrul îşi păstrează neatinsă averea: bijuterii de 50 de mii de euro, patru terenuri, două case, două maşini Mercedes. Pe lângă cele 68 de mii de lei anual din salariu, ministrul a mai băgat în buzunar 15 mii de lei din lecţii predate la Universitatea Dimitrie Cantemir şi 11 mii de lei dividende din firma Dalli.

Spre deosebire de Elena Udrea, premierul Emil Boc nu şi-a sporit depozitele bancare. În schimb, prim-ministrul şi-a achitat ratele la autoturismul Peugeot cumpărat în leasing cu trei ani în urmă, lichidând datoria de 8450 de euro.

Ministrul Apărării, Gabriel Oprea, este în continuare proprietarul a trei terenuri intravilane şi a mai multor imobile: două case, două apartamente şi două case de vacanţă. Oprea a lichidat un credit în valoare de 90 de mii de lei, dar veniturile pe care le încasează anual din chirii se ridică la 186 de mii de euro.

Fostul ministru de Interne, Vasile Blaga, a mai pus la ciorap 73 de mii de RON şi opt mii de euro. El a reuşit să achite 65 de mii de euro dintr-un împrumut de 215 mii şi a încasat 230 de mii de RON din vânzarea unor acţiuni.

Nici Opoziţia nu o duce greu

Fostul premier Adrian Năstase pare să fi renunţat la o parte din colecţia de pictură contemporană, vânzând tablouri estimate la 18 mii de RON. Năstase a cumpărat în schimb un autoturism Mitsubishi.

Preşedintele Senatului, Mircea Geoană, este mai sărac cu 25 de mii de RON şi şi-a vândut maşina, un Volkswagen Passat. Taxa de şcolarizare a fiului său, Alexandru, în valoare de 18800 de euro este plătită de socrul lui Geoană, Ion Costea.

Fostul ministru al Transporturilor în guvernul Năstase, Miron Mitrea, şi-a cumpărat un autoturism Lexus după ce a donat Toyota RAV 4 fabricată în 2003. Mitrea şi-a sporit colecţia de bijuterii şi tablouri, investind în jur de 20 de mii de lei, dar unul din conturile sale „s-a subţiat" cu 20 de mii de euro. În familia fostului demnitar, încasările cele mai mari sunt cele ale doamnei Mitrea, care a încasat 981 de mii de RON, ca notar public şi 55 824 de RON ca deputat. Miron Mitrea a încasat doar 54 662 de RON ca senator.

Liderul senatorilor PSD şi fostul ministru al Agriculturii, Ilie Sârbu, a făcut, în ciuda crizei, un credit în valoare de 900 de mii de lei şi şi-a cumpărat un apartament de 175 de metri pătraţi. Ilie Sârbu mai deţinea o casă de 364 metri pătraţi.

Preşedintele PNL, senatorul Crin Antonescu, şi-a păstrat conturile în valoare de 10 mii de euro şi 10 mii de dolari. După căsătoria cu europarlamentarul Adina Vălean, în declaraţia de avere apar conturi în valoare de 300 de mii de euro, două maşini, o casă şi un teren într-o comună din judeţul Prahova.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite