Echipa Elenei Udrea cere din nou renumărarea voturilor. Petrescu: „Au votat oameni care nici nu mai sunt în partid“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Elena Udrea a contestat victoria lui Vasile Blaga
Elena Udrea a contestat victoria lui Vasile Blaga

Cristian Petrescu, unul dintre susţinătorii Elenei Udrea, a anunţat că va depune o nouă contestaţie prin care cere renumărarea voturilor. Petrescu acuză Comisia de Organizarea a Convenţiei că încearcă să ascundă rezultatul real.

„Perntru cele 36 de voturi, care l-au despărţit pe Vasile Blaga de intare în turul doi, trebuie renumărate voturile. Am descoperit o serie de nereguli care depăşeşte această cifră. Vom reveni cu o contestaţie pentru a ni se pune la dispoziţie toate listele şi vom cere renumărarea voturilor", a anunţat Petrescu.

Sunt o serie de oameni care au votat la Convenţie, dar ei nu au fost ieri în Bucureşti. Au votat şi oameni care nici nu mai sunt în partid", a mai adăugat Petrescu.

Totodată, susţinătorul Elenei Udrea a criticat şi Comisia de Organizare a Convenţiei. „Nu ştiu de ce a durat 7 ore să faci 200 de copii. Probabil au fost apăsaţi de această decizie. Au încercat să ascundă rezultatul real“, a clamat Petrescu.

„Dorim să fim siguri că preşedintele PDL a fost ales legitim, nu avem o problemă că acesta este unul nou sau vechi“, a conchis acesta.

Comisia de Organizare a respins prima contestaţie

Preşedintele Comisiei de Organizare a Convenţiei Naţionale Extraordinare a PDL, Ioan Bălan, a prezentat, în cadrul unei conferinţe de presă, rezultatul contestaţiei depuse de Elena Udrea în urma alegerilor interne PDL ce l-au desemnat, ieri, pe Vasile Blaga la şefia PDL.

„Comisia a decis, în urma analizării contestaţiilor, că procedurile de numărare şi validare a voturilor au fost perfect corecte. Numărul total de voturi a fost 4.567, dintre care 2.344 au fost acordate moţiunii depuse de Vasile Blaga, 2.014 au fost acordate moţiunii depuse de Elena Udrea şi 209 voturi au fost acordate moţiunii cu care a candidat la şefia PDL Monica Macovei. Diferenţa dintre primul clasat şi al doilea clasat este de 330 de voturi”, a spus deputatul Ioan Bălan.

Traian Băsescu se dezice de PDL
Şi preşedintele Traian Băsescu s-a arătat dezamăgit de rezultatele alegerilor care au avut loc aseară la Romexpo şi a explicat, într-o postare pe Facebook, că acest rezultat marchează separarea drumului său de parcursul PDL, întrucât victoria aripii Blaga este de fapt „o victorie a aripii feseniste” cu care nu poate fi de acord.

„Adio, PDL! De-acum voi aveţi drumul vostru, iar eu am drumul meu”, a spus preşedintele Băsescu, arătând că după terminarea mandatului de la Cotroceni se va dedica „unei noi construcţii de dreapta”.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite