Dușa: Nu accept să se facă presiuni asupra mea. Nici de la USL, nici de la PDL

Dușa: Nu accept să se facă presiuni asupra mea. Nici de la USL, nici de la PDL

Mircea Duşă

Ministrul de Interne, Mircea Dușa, a declarat sâmbătă, la Târgu-Mureș, că nu va accepta să se facă presiuni asupra lui nici din partea USL, nici din partea democrat-liberalilor. Social-democratul a reiterat faptul că "am afirmat din prima zi că ministerul va lucra strict legal şi instituţional".

Ştiri pe aceeaşi temă

"Asupra mea nu face nimeni nicio presiune, eu sunt un om care provine din administraţie şi nu accept să facă presiuni nici partidul meu şi nici USL, care este la guvernare şi al cărui Guvern îl reprezint, nici cei din Opoziţie, presiuni care să vizeze încălcarea legii (...) Transmit că activitatea MAI se desfăşoară strict legal şi instituţional şi niciodată nu voi permite, atâta timp cât eu voi fi la conducerea acestui minister, împreună cu domnul Stroe, ca vreo structură din MAI să încalce legea sau să nu îşi îndeplinească obiectivele şi atribuţiile pe care le au. Am afirmat din prima zi că ministerul va lucra strict legal şi instituţional", a declarat Dușa, citat de presa locală.

Dușa intenționează să nu mai târască MAI în conflicte politice. "Încerc ca acest minister, care este unul foarte important, să nu mai fie târât în dispute politice şi, de aceea, nici nu comentez ceea ce domnul preşedinte al Comisiei Europene a afirmat în acea scrisoare trimisă premierului Victor Ponta. Eu încă o dată reafirm că acest minister trebuie să asigure liniştea şi ordinea publică, să asigure bunul mers al activităţii administrative, că acest minister trebuie să fie unul în care cetăţeanul să aibă încredere şi să nu fie târât în dispute şi scandaluri politice şi cred că aşa este normal", a precizat ministrul.

Mircea Dușa a preluat de curând portofoliul de la MAI, după ce luni Ioan Rus a demisionat din această funcție pe motiv că s-a făcut presiuni asupra sa. Odată cu el a demisionat și Victor Paul Dobre, la acel moment ministru delegat pentru Administrație. În prezent, Dobre este cercetat în dosarul listelor electorale permanente.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările