Dragnea vrea pentru primari salarii mai mari, sporuri de vechime şi bonusuri pentru proiecte

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Vicepremierul Liviu Dragnea FOTO Mediafax
Vicepremierul Liviu Dragnea FOTO Mediafax

Vicepremierul Liviu Dragnea a declarat, vineri, la Palatul Parlamentului, că salariile primarilor ar trebui mărite şi este necesar ca aceştia să beneficieze de un spor de vechime, dar şi de bonusuri pentru proiectele europene pe care le dezvoltă în cadrul comunităţii.

“Vreau ca salariile primarilor să fie mărite, pentru că de cel puţin 10 ani se perpetuează o ipocrizie, că primarul se descurcă el, că fură. Cum e posibil să existe o asemenea explicaţie otrăvită? Toţi cetăţenii ar trebui să ştie cu ce vă confruntaţi, care sunt riscurile la care vă expuneţi. Sunt puţini oameni care ştiu câtă răspundere are un primar”, a declarat Dragnea, la dezbaterile “Atelierele Viitorului”, organizate la Palatul Parlamentului sub sigla Consiliului Naţional al PSD.

Totodată, Dragnea a arătat că susţine introducerea unui spor de vechime pentru aleşii locali şi doreşte ca, în cadrul proiectelor făcute cu fonduri europene şi generate de administraţia locală, primarul să beneficieze de un “bonus”.

“Primarul care a generat un proiect nu ar trebui să aibă un bonus pentru acele activităţi? Dacă îl întreb pe domnul Nichita (n.r.: primarul din Iaşi) câte sute de milioane de euro s-au investit la Iaşi, s-ar putea să deranjeze pe mulţi. Eu, în 12 ani de activitate, am adus în Teleorman aproape un miliard de euro. Am vorbit cu domnul Teodorovici (n.r.: Eugen Teodorovici, ministrul Fondurilor Europene) să modificăm legislaţia”, a mai spus Liviu Dragnea.

În opinia vicepremierului PSD, primarii ar trebui să beneficieze şi de un spor de vechime, având în vedere responsabilităţile pe care le au, dar şi faptul că au reuşit să se menţină în funcţie mai multe mandate.

“O instituţie e condusă de primar, dar el nu beneficiază de sporurile acordate funcţionarilor. Primarul e la muncă luni, vineri, sâmbătă, duminică. Nu are dreptul la un spor de vechime? Toate acestea sunt cuprinse în proiectul de modificare a legii administraţiei locale”, a mai spus el.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite