DNA anchetează achiziţii ale Primăriei Sectorului 1. Contractele vizate depăşesc 55 milioane de lei - surse

0
Publicat:
Ultima actualizare:
DNA Galati

DNA anunţă că a deschis un dosar penal privind posibile fapte de corupţie comise în perioada 2019-2020 în legătură cu încheierea unor contract de achiziţii publice de către Administraţia Domeniului Public Sector 1. Surse judiciare au declarat, pentru Adevărul, că valoarea acestora este de 55 de milioane de lei.

Ar fi vorba despre contracte de achiziţie a unor bănci şi panouri în legătură cu care există suspiciuni că ar fi fost supraevaluate, susţin surse judiciare.

Sursele Adevărul dau exemplu un panou gard care ar fi fost achiziţionat cu un preţ de 20 de ori mai mare decât cel al pieţei.

"Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Secţia de combatere a infracţiunilor asimilate infracţiunilor de corupţie efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârşirea unor infracţiuni asimilate celor de corupţie, comise în perioada 2019 – 2020, în contextul încheierii de către Administraţia Domeniului Public Sector 1 a unor contracte de achiziţii publice.

În cursul zilei de 03 noiembrie 2021, ca urmare a obţinerii autorizărilor legale de la instanţa competentă, se efectuează percheziţii domiciliare în trei locaţii situate în judeţul Neamţ", transmite DNA, într-un comunicat de presă.

Percheziţiile au loc la sediul unei firme şi la domiciliile a două persoane fizice. În intervalul menţionat, Primăria Sectorului 1 era condusă de Dan Tudorache.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite