„Ar trebui ca politica să nu se facă în România doar cu Miţa Baston şi Vasile Vameşul“. Atacul lui Ponta, din SUA, la adresa PNL

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Aflat în vacanţă, Victor Ponta continuă să atace Opoziţia FOTO Adevărul
Aflat în vacanţă, Victor Ponta continuă să atace Opoziţia FOTO Adevărul

Premierul Victor Ponta a postat, pe contul său de Facebook, un text în care susţine că politicienii ar trebui să dezbată serios teme precum independenţa procurorilor sau libertatea presei, dar adaugă că „ar trebui ca politica să nu se facă azi în România doar cu Miţa Baston şi Vasile Vameşul“, aluzie ironică la cei doi copreşedinţi PNL, Alina Gorghiu şi Vasile Blaga.

În postarea publicată pe contul său de Facebook, premierul invocă un scandal declanşat în Germania de scurgerea în presă a unor informaţii cu caracter secret. „Mi-aş dori ca în România să putem analiza şi dezbate serios ceea ce se întâmplă acum în Germania, ca să învăţăm de la alţii şi să evităm propriile greşeli“, scrie Ponta.

„Teme fundamentale - libertatea presei, independenţa procurorilor, interesul şi secretul de stat, puterea si responsabilitatea politică!! Nu credeţi că e important?? Eu cred că da!

Sigur, pentru a trata serios aceste teme, ar trebui ca politica să nu se facă azi în Romania doar cu Miţa Baston şi Vasile Vameşul / jurnaliştii de genul Turcescu / Tăpălagă ar trebui să vorbească deschis în numele serviciilor şi nu al presei, iar CSM ar trebui să fie cel care iniţiază debateri despre independenţa Justitiei, nu cel care le blochează constant!! Credeţi că se poate şi in ţara noastră?“, încheie premierul.

Ponta, atac la Justiţie din Miami: „Sunt inculpat într-un dosar deschis la sesizarea lui Blejnar. În 2015, în România, el este bine merci“

Premierul Victor Ponta şi-a manifestat indignarea, miercuri, faţă de fostul şef ANAF, Sorin Blejnar, autorul sesizării de la care a pornit dosarul penal în care şeful Executivului este inculpat.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite