Diaconescu face tot ce-i stă în putinţă pentru redeschiderea OTV: „Am sesizat comisiile de Cultură ale Parlamentului“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Dan Diaconescu Foto Arhiva Adevărul
Dan Diaconescu Foto Arhiva Adevărul

Patronul OTV Dan Diaconescu a depus joi o sesizare la comisiile de Cultură ale Parlamentului prin care a cerut verificare modului în care a fost ridicată licenţa de emisie a postului pe care îl conduce.


„În opinia mea s-au încălcat toate regulile posibile. O firmă aflată în insolvenţă nu poate plăti nicio factură. Amenzile sunt o creanţă şi sunt introduse în masa credală. Prioritare au fost impozitele către stat“, a explicat Diaconescu.

Sancţiunea, considerată cea mai cea mai severă pe care Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA) o poate aplica conform Legii audiovizualului, a vizat câteva emisiuni difuzate pe OTV în lunile noiembrie, decembrie 2011 şi ianuarie 2012. În această perioadă, pe OTV au fost transmise, sub diferite forme, mesaje de publicitate politică pentru viitorul preşedinte al României Dan Diaconescu, dar şi pentru formaţiunea politică pe care acesta o conduce - PPDD.

Patronul OTV a subliniat că în ciuda faptului că amenda de 50.000 de lei reprezinta foarte puţin din cifra sa de afaceri, aceasta nu a putut fi plătită.

„Niciun proces nu s-a încheiat, inclusiv cel care vizează amenda de 50.000 de lei. Celelalte 51 de amenzi sunt în proces la diverse niveluri“, a mai precizat Diaconescu.

CNA a stabilit această sancţiune drastică după ce, în ultimul an, tot pentru difuzarea de publicitate politică în afara campaniei electorale, Consiliul a aplicat OTV următoarele sancţiuni: o somaţie publică, o amendă de 5.000 de lei, una de 10.000 de lei, una de 50.000 de lei, două de 100.000 de lei. Aceste amenzi au fost urmate de o decizie de întrerupere a emisiei obişnuite a OTV pentru 10 minute, între orele 19.00 - 19.10 (stabilită de CNA pe 4 octombrie 2011), o altă decizie de întrerupere a emisiei televiziunii lui Dan Diaconescu, tot pentru 10 minute, în acelaşi interval orar (aplicată de CNA pe 19 ianuarie 2012), dar şi o decizie de întrerupere a emisiei OTV pentru trei ore, între orele 18.00 - 21.00 (stabilită de CNA pe 15 martie).

De asemenea, patronul OTV a anunţat că va cere şi sprijinul europarlamentarilor români.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite