Deputat PSD: Solicit expulzarea de urgenţă a ambasadorului Hans Klemm pentru ingerinţe în treburile interne ale României

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Deputatul PSD Liviu Pleşoianu solicită „expulzarea de urgenţă“ ambasadorului SUA la Bucureşti, Hans Klemm, despre care susţine că s-a amestecat nepermis de mult în activitatea parlamentară şi guvernamentală a României.

„Date fiind ingerinţele repetate în treburile interne ale ţării mele, solicit expulzarea de urgenţă a ambasadorului Hans Klemm. Dacă suntem cu adevărat un stat independent şi suveran, dacă ne respectăm Constituţia şi pe noi înşine, nu mai putem tolera amestecul acestui ambasador în activitatea parlamentară şi guvernamentală, precum şi în politica românească în ansamblul ei. Nu e absolut deloc treaba ambasadorului Hans Klemm, aşa cum nu e, în general, treaba niciunui ambasador cum anume hotărâm noi să ne construim propriul cadru legislativ“, a scris Pleşoianu, miercuri, pe pagina lui de Facebook.

De asemenea, deputatul îi impută ambasadorului SUA poziţiile privind sistemul de justiţie, dar şi faptul că a susţinut protestele antiguvernamentale.

„În comunicatul Ambasadei SUA scrie aşa: «Statele Unite au luat cunoştinţă de propunerile Ministerului Justiţiei din 23 august cu îngrijorare pentru independenţa sistemului judiciar». Ce anume vă «îngrijorează», domnule Klemm? Faptul că vrem să avem un stat de drept adevărat şi nu un paşalâc al procurorilor? Faptul că vrem să punem ordine în haosul judiciar controlat pe care l-aţi susţinut frenetic pentru că v-a servit anumite interese? (...) Să mai amintesc faptul că v-aţi declarat inspirat de protestele manipulate şi controlate care au dus la dărâmarea unui guvern legitim? (...) Apoi, aţi îndemnat pe faţă la vot împotriva partidului care guverna legitim“, a completat social-democratul. 

Deputatul PSD l-a făcut pe ambasadorul american „manipulator“ şi „instigator“ şi le-a cerut lui Mihai Tudose şi Teodor Meleşcanu să ia măsurile necesare. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite