Deputat PNL, postare rasistă pe Facebook. „Printre pasageri şi mulţi ţigani, ca eu nu le zic rromi“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Florin Roman
Florin Roman

Deputatul Florin Roman a postat, luni seară, un mesaj pe Facebook în care s-a arătat deranjat că s-a îmbarcat la o cursă de avion „după o familie de ţigani, că eu nu le zic romi“. Ulterior, liberalul şi-a şters postarea.

„Ma întorc de la Paris. Zbor cu Wizz AIR, unde se tine cont de prioritate. Printre pasageri şi mulţi ţigani, ca eu nu le zic rromi. E o prostie ca se asimilează cuvântul rrom cu România. Îşi ştiu bine rolul: toţi cu copilaşi după ei, la «prioritar». Vorba unei doamne: 5 copii şi 15 adulti, cu «prioritate»! Ne e bun amendamentul refuzi un loc de munca, nu mai primesti ajutor social?”, a scris Florin Roman, pe Facebook.

Imagine indisponibilă

Într-o altă postare pe Facebook, Florin Roman susţine: „Am o veste proasta pentru cei care îşi trimit copiii la cerşit, pentru a obţine foloase materiale de pe urma lor. O lege care înăspreşte pedepsele pentru aceşti “piraţi”! Şi împotriva traficului de persoane! Amendamentul împotriva puturosilor este doar începutul luptei cu cei care exploatează copii! Lăsaţi copiii sa meargă la şcoala, nu-i trimiteti la cerşit! Doar pentru ca unii sa-şi umple buzunarele din exploatarea copiilor sau sa trăiască o viaţa din ajutoare sociale. Iar deontologilor le spun doar ca nu ma refer la cei care au cu adevărat nevoie de sprijin financiar. Voi ce credeţi, trebuie întărită legislaţia?“. 

Deputatul, care a demisionat la începutul lunii din funcţia de vicepreşdintele PNL, a făcut referire la o lege votată zilele trecute în Parlament, potrivit căreia dreptul la ajutor social încetează în cazul refuzului unui loc de muncă oferit. Decizia a fost luata cu 274 de voturi „pentru”, 4 „împotrivă” şi 2 abţineri.

„Refuzul unui loc de muncă oferit sau refuzul de a participa la serviciile pentru stimularea ocupării forţei de muncă şi de formare profesională oferite de agenţiile teritoriale pentru ocuparea forţei de muncă atrage încetarea dreptului la ajutorul social”, prevede iniţiativa pentru modificarea şi completarea Legii nr. 416/2001 privind venitul minim garantat.

Proiectul mai prevede că, în situaţia pierderii dreptului la ajutor social, familia sau persoana singură poate solicita un nou drept după o perioada de 12 luni de la data deciziei de încetare a acestui drept.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite