Demis de Grindeanu, reangajat de Tudose. Cum a fost „recuperat“ un secretar de stat, originar din fieful lui Dragnea, la Ministerul Sănătăţii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Dan Dumitrescu a fost numit, miercuri, prin decizie a premierului Mihai Tudose, secretar de stat în Ministerul Sănătăţii, post din care a fost demis pe 20 iunie de către fostul premier Sorin Grindeanu. Noul secretar de stat este fiul lui Mircea Dumitrescu, administratorul public al judeţului Teleorman.

Pe 20 iunie, Sorin Grindeanu l-a eliberat pe Dan Dumitrescu din funcţia de secretar de stat în Ministerul Sănătăţii. Dumitrescu este de profesie medic, specializat în chirurgia plastică, estetică şi reconstructivă. El este fiul lui Mircea Dumitrescu, administrator public al judeţului Teleorman. 

Mircea Dumitrescu este administrator public al judeţului Teleorman încă din perioada în care Liviu Dragnea era preşedinte al Consiliului Judeţean Teleorman. Mircea Dumitrescu este acuzat de procurorii DNA de complicitate la abuz în serviciu în legătură cu atribuirea unor contracte de închiriere pe insula Belina şi braţul Pavel al Dunării, pentru pescuit sportiv, la preţuri foarte mici.

Tot miercuri, Mihai Tudose l-a eliberat din postul de secretar de stat în Ministerul Transporturilor pe Ion Trocaru şi a numit alţi doi secretari de stat în acelaşi minister. Primul dintre ei, Ninel Cercel, este director al Regionalei Craiova a CFR Călători. Al doilea, Mircea Florin Biban, a fost director-general al CFR Marfă în perioada 2015-2017, el fiind actualmente membru în Consiliul de Administraţie al companiei.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite