De ce refuză Klaus Iohannis amânarea alegerilor parlamentare: „Niciun expert nu mi-a garantat acest lucru”

De ce refuză Klaus Iohannis amânarea alegerilor parlamentare: „Niciun expert nu mi-a garantat acest lucru”

Klaus Iohannis. FOTO presidency.ro

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, marţi seară, că nu e de acord cu amânarea alegerilor pentru că niciun expert nu i-a garantat că în luna martie vor fi mai puţine cazuri decât în decembrie.

Ştiri pe aceeaşi temă

Întrebat de Adevărul de ce refuză amânarea alegerilor, Klaus Iohannis a precizat: „Am întrebat pe mai mulţi experţi, medici, specialişti. Nimeni nu mi-a spus dacă vor fi mai puţine cazuri în martie. Mult mai bine e să ne bazăm pe noi, să păstrăm distanţa şi să ne ocupăm de igienă. Iarna lucrurile sunt mai complicate. Intrăm în plin sezon de gripă. Din cauza vremii reci mai mulţi oameni vor avea viroze.  Nimeni dintre experţi nu mi-a spus că în martie va fi mai bine pentru alegeri decât în decembrie”. 

Şeful statului a explicat faptul că nu vrea ca democraţia să aibă de suferit prin amânarea parlamentarelor „Nu am ajuns încă într-o situaţie critică la Terapie Intensivă. E clar că în acest moment trebuie să luăm măsuri mai hotărâte. Să vedem în ce fel de societate vrem să trăim: una panicardă sau una care respectă regulile , dar îşi duce viaţa democratică mai departe. E obligatorie realizarea unor alegeri libere, iar acest lucru se întâmplă pe 6 decembrie”, a completat preşedintele Iohannis.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările