De ce parlamentarii şi primarii pot cumula salariul cu pensia? Ce spune ministrul Muncii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO: Facebook/ Raluca Turcan
FOTO: Facebook/ Raluca Turcan

Printre excepţiile de la proiectul de lege care interzice cumulul pensiei cu salariul, sunt vizaţi şi demnitarii aleşi, care vor putea cumula cele două venituri. Ministrul Muncii, Raluca Turcan, a explicat că aceştia au „mandat constituţional”.

„Au mandate definite de lege. Deci da, pot să cumuleze. Demnitarii au mandat constituţional, sunt mandate a căror durată e definită prin lege, ei sunt în categoria în care îşi continuă acel mandat definit prin lege”, a spus Turcan joi, într-o conferinţă de presă, întrebată despre situaţia parlamentarilor, europarlamentarilor şi primarilor.

Ea a precizat că excepţia nu e prevăzută pentru secretarii de stat.

„Persoanele numite nu pot cumula pensia cu salariul, persoanele alese au un mandat definit de Constituţie”, a mai spus ea.

Raluca Turcan a anunţat că proiectul de lege care interzice cumulul pensiei cu salariul a fost pus de joi în transparenţă decizională, urmând ca după dezbateri să fie adoptat de către Guvern. Ministrul Muncii a precizat că aproximativ 35.000 de bugetari primesc şi pensie, şi salariu. Prin acest act normativ, se va putea opta pentru rămânerea în activitate până la 70 de ani, cu condiţia de a alege între pensie şi salariu. Vor fi însă şi excepţii, iar printre acestea se află cadrele didactice, membrii Academiei Române şi aleşii statului.

VIDEO

Politică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite