Răzvan Cuc şi Daniel Suciu au depus  jurământul la Cotroceni. Viorica Dăncilă nu a participat la ceremonie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Răzvan Cuc şi Daniel Suciu, alături de Viorica Dăncilă, după şedinţa CEx a PSD în care au fost nominalizaţi pentru funcţiile de miniştri ai Transporturilor, respectiv Dezvoltării Foto MEDIAFAX
Răzvan Cuc şi Daniel Suciu, alături de Viorica Dăncilă, după şedinţa CEx a PSD în care au fost nominalizaţi pentru funcţiile de miniştri ai Transporturilor, respectiv Dezvoltării Foto MEDIAFAX

Daniel Suciu şi Răzvan Cuc au depus jurământul, vineri dimineaţă,  la Palatul Cotroceni. Suciu va prelua Ministerul Dezvoltării, în timp ce Cuc va reveni la Ministerul Transporturilor, pe care l-a mai deţinut în guvernele Grindeanu şi Tudose. Prin numirea noilor miniştri, Guvernul Dăncilă a devenit complet, după trei luni de conflict între preşedinte şi PSD.

UPDATE Cei doi miniştri au depus jurământul la Palatul Cotroceni, în absenţa premierului. Viorica Dăncilă e plecată la Congresul socialiştilor europeni de la Madrid. După trei luni de război îăntre Palate, Guvernul este complet. 

***

Ca să oprească un nou val de plecări din PSD, Liviu Dragnea s-a văzut nevoit să-i ofere lui Răzvan Cuc postul de ministru al Transporturilor, susţin surse politice pentru „Adevărul“. Cuc a mai ocupat aceeaşi funcţie şi în guvernele Grindeanu şi Tudose, dar a fost schimbat pentru incompetenţă. Între timp, a fost reevaluat de partid, iar Iohannis l-a acceptat.

Ministrul „zero kilometri de autostradă“
Răzvan Cuc a mai fost ministru al Transporturilor atât în Guvernul Grindeanu, cât şi în Cabinetul Tudose. În ianuarie 2017, întrebat de jurnalişti câţi kilometri de autostradă şi-a propus să inaugureze  în acel an, Cuc a răspuns: „Nu promit niciun kilometru de autostradă“. Şi s-a ţinut de cuvânt: nu a fost construit niciun kilometru de autostradă în mandatul său. În toamnă anului 2017, şi-a dat demisia la solicitarea premierului Mihai Tudose. „Şi-a dat demisia pentru că i-am zis eu: «băi, dă-ţi demisia»! Domnul Cuc a fost un exemplu de cum să fii ministru şi să nu faci nimic“, a comentat Mihai Tudose atunci când a aflat despre posibila reîntoarcere a lui Răzvan Cuc în Guvern.

Liviu Dragnea a avut o altă versiune: „Răzvan Cuc a avut un mandat bun la Ministerul Transporturilor, dar şi-a dat demisia. Ştiţi discuţiile de atunci, au fost nişte presiuni şi a fost forţat să îşi dea demisia. Eu am mare încredere în capacitatea lui de a conduce Ministerul Transporturilor aşa cum trebuie“.

Suciu a început ca jurnalist

Daniel Suciu a absolvit: Şcoala Generală nr. 1 din Bistriţa (1995); Colegiul Naţional "Andrei Mureşanu", secţia Bilingv Română-Franceză (1999); Facultatea de Drept din cadrul Universităţii "Lucian Blaga" din Sibiu, secţia Ştiinţe Politice (2003). În 2011, a obţinut un master în management politic din partea Şcolii de Studii Academice Post Universitare "Ovidiu Şincai" din Bucureşti.

În perioada februarie 2004 - ianuarie 2007, a lucrat ca jurnalist, fiind şeful departamentului politic al cotidianului Mesagerul de Bistriţa-Năsăud. Între septembrie 2006 şi ianuarie 2007, a fost corespondent la Evenimentul Zilei. În intervalul ianuarie - septembrie 2007 a fost Director la Cancelaria Prefectului, în cadrul Instituţiei Prefectului Bistriţa-Năsăud. A fost consilier parlamentar între septembrie 2007 şi iunie 2012.

În 2009, a devenit purtător de cuvânt al PSD Bistriţa-Năsăud, iar în iunie 2010 a devenit vicepreşedinte al PSD Bistriţa-Năsăud şi preşedintele TSD Bistriţa-Năsăud. În iunie 2008 a obţinut funcţia de consilier judeţean în cadrul Consiliului Judeţean Bistriţa-Năsăud.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite