Dan Mihalache a fost demis. Premierul a semnat, luni dimineaţa, documentul de eliberare din funcţie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Dan Mihalache a fost demis, luni dimineaţă, de premierul Victor Ponta FOTO Adevărul
Dan Mihalache a fost demis, luni dimineaţă, de premierul Victor Ponta FOTO Adevărul

Secretarul general-adjunct de Guvernului, Dan Mihalache, a fost demis, astăzi, de premierul Ponta. În locul său a fost numită Andreea Lambru, secretar general adjunct al PNL.

UPDATE Premierul Victor Ponta a declarat marţi, întrebat în legătură cu demiterea lui Dan Mihalache, că documentul de eliberare din funcţie a fost semnat luni dimineaţa. Ponta a explicat această demitere prin faptul că nu agreează declaraţiile publice din poziţia de  secretar general şi secretar general adjunct, deoarece se poate  interpreta că sunt făcute în numele Guvernului. Tot ieri dimineaţa a fost semnat şi documentul de numire în funcţia de secretar general adjunct al Guvernului a Andreei Lambru.

Dan Mihalache a intrat în vizorul ANI, dar a făcut şi declaraţii anti-americane. Conform surselor citate, motivul demiterii lui Mihalache e legat de declaraţiile acestuia care a spus că, dacă parteneriatul cu SUA depinde de ANI, atunci "mai bine fără".

Întrebat cum comentează declaraţia ambasadorului SUA, Mark Gitenstein, conform căreia orice iniţiativă de a redeschide subiectul modificării legii ANI ar fi o idee foarte proastă şi ar putea duce la rediscutarea sau chiar anularea parteneriatului strategic româno-american, Dan Mihalache a declarat: "Pe mine personal mă lasă rece această declaraţie. Şi parteneriatul strategic româno-american. Dacă parteneriatul româno-american stă în domnul Horia Georgescu, mai bine fără".

Cine este Andreea Lambru

Andreea Ioana Lambru, succesoarea lui Dan Mihalache în funcţia de secretar general adjunct al Guvernului, are 27 de ani, a fost director de cabinet al lui Radu Stroe, este secretar general adjunct al PNL şi director comercial la Sucursala de Administrare şi Întreţinere a Fondului Imobiliar a RA-APPS. Din mai 2011 este secretar general adjunct al PNL.

Dan Mihalache se numără printre cei patru demnitari în cazul cărora Traian Băsescu a cerut remanierea. Şeful statului  a declarat luni seara că i-a trimis o scrisoare premierului Victor Ponta în care i-a cerut să analizeze activitatea celor patru demnitari (Ovidiu Silaghi, Liviu Pop, Eduard Hellvig şi Dan Mihalache) găsiţi incompabili de ANI.

„Am transmis azi o scrisoare la Senat, o a doua la Cameră şi una premierului pe tema celor patru miniştri suspectaţi de incompatibilitate. Nu am primit răspuns, dar da, vizam şi o eventuală remaniere“, a spus Băsescu.

 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite