Dacian Cioloş a discutat cu premierul canadian Justin Trudeau despre ridicarea vizelor pentru români

Dacian Cioloş a discutat cu premierul canadian Justin Trudeau despre ridicarea vizelor pentru români

Justin Trudeau şi Dacian Cioloş. FOTO gov.ro

Premierul Dacian Cioloş s-a întâlnit, marţi, la New York, cu omologul său canadian, Justin Trudeau. În cadrul discuţiei cei doi au vorbit şi despre ridicarea vizelor pentru românii care merg în Canada, concluzia fiind că există perspective bune pentru ridicarea acestora.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Cei doi premieri au discutat despre liberalizarea vizelor pentru cetăţenii români, constatând că există perspective bune pentru ridicarea vizelor într-un viitor apropiat. De asemenea, au discutat şi despre contribuţia Canadei la operaţionalizarea deciziilor luate la summitul de la Varşovia cu privire la flancul estic al NATO de la Marea Neagră”, a declarat purtătorul de cuvânt al Guvernului, Liviu Iolu, citat de Mediafax. 
 
Tot la New York, Dacian Cioloş a avut discuţii şi cu preşedinţii Egiptului şi Finlandei, dar şi cu secretarul general al ONU Ban Ki-moon.
 
„România a acordat ajutor umanitar bilateral statelor afectate: Turcia, Iordania, Liban, Irak şi Afganistan. În strânsă cooperare cu agenţiile umanitare internaţionale, România oferă refugiaţilor şansa unei vieţi noi, oferindu-le adăpost temporar în Centrul de Tranzit de Urgenţă situat la Timişoara. De la înfiinţarea sa în 2008, această facilitate a oferit asistenţă pentru mai mult de 2.000 de refugiaţi”, a declarat Dacian Cioloş, premierul României.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările