Dacian Cioloş cere demisia ministrului Finanţelor: PSD ne întoarce în timp

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Dacian Cioloş. FOTO impreunapentruromania.ro
Dacian Cioloş. FOTO impreunapentruromania.ro

Dacian Cioloş, fost premier al României şi lider fondator al Mişcării România Împreună, îi cere demisia ministrului Finanţelor, Eugen Teodorovici, după ce demnitarul din Guvernul Dăncilă a anunţat că a vorbit cu omologii săi despre limitarea dreptului la muncă în străinătate la cinci ani.

„Cinstea şi munca sunt valorile pe care PSD nu le respectă. Libertatea de circulaţie, un drept pe care PSD vrea să îl limiteze. Ministrul Teodorovici trebuie să explice de ce vrea permise de muncă pentru cetăţenii români şi să demisioneze urgent. Ministrul Sorina Pintea să explice de ce, în loc să pună presiune pe propriul Guvern pentru a construi spitale decente, propune limitarea dreptului rezidenţilor de a pleca în străinătate. 

PSD să spună clar dacă legarea de glie devine politică de stat. Dacă această nouă abordare vine să înlocuiască incapacitatea de a pune în aplicare promisiunile din programul lor de guvernare“, a scris Dacian Cioloş, fost premier al României. 

Fostul lider de la Palatul Victoria a subliniat că social-democraţii urmăresc o întoarecere în timp a României.  „PSD ne întoarce în timp şi, pe mai multe voci, cere limitarea dreptului românilor de a munci în străinătate. Atât înţelege acest partid din spiritul european după 11 ani de la aderare: să lege cetăţenii cu lanţuri de cetate, în loc să le ofere condiţiile pentru a rămâne. Să nu mai plece în căutarea unui trai mai bun, fie că ei sunt medici, antreprenori sau simpli muncitori în agricultură ori construcţii care îşi ajută familiile cu bani câştigaţi greu, dar cinstit“, a mai afirmat Cioloş. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite