Cum vede liderul PSD organizarea Congresului din 29 februarie: Candidaturile să fie pe bază de moţiune, nu individuale

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Preşedintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu Inquam Photos / Octav Ganea
Preşedintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu Inquam Photos / Octav Ganea

Preşedintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a anunţat vineri că va propune Comitetului Executiv Naţional al formaţiunii, care va avea loc luni, ca la Congresul din februarie, viitoarea conducere a formaţiunii să fie aleasă pe bază de moţiune, fiecare candidat urmând să vină cu propria echipă şi cu propriul program politic, transmite Agerpres.

„Congresul va avea loc cel târziu până pe data de 29 februarie. La 1 martie partidul trebuie să fie în precampania alegerilor locale. (…) Eu am venit cu solicitarea şi în faţa colegilor şi să vin pentru un vot luni, la Comitetul Executiv, ca la congres candidaturile să fie pe moţiuni, asta însemnând – cel care candidează la funcţia de preşedinte, pe o perioadă limitată, printr-un congres extraordinar, să vină cu o echipă, cu un program politic, cu o viziune nouă asupra acestei perioade, în primul rând cu privire la alegerile locale şi parlamentare care vor avea loc anul viitor. (…) Fiecare candidat la funcţia de preşedinte va veni cu o echipă şi cu un program politic, iar congresul va alege drumul şi mesajul şi linia partidului”, a declarat Ciolacu la DC News.

Liderul interimar al PSD vrea muncă în echipă, nu apariţia unui preşedinte care să ia toate deciziile. „Acum nu mai ieşim cu un singur om în faţă şi cu o bătălie pentru celelalte funcţii din spatele respectivului preşedinte viitor. Este un moment în care PSD trebuie să lucreze în echipă, S-a dus vremea când un singur om decidea sau echipa era cu 100 de metri în spatele liderului, iar el să-şi asume întreaga echipă”, a spus Ciolacu, potrivit Agerpres.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite