Cum explică Udrea şi Oprea "eroarea" de la votul privind concedierea poliţiştilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Miniştrii Elena Udrea şi Gabriel Oprea au pus umărul la respingerea legii privind disponibilizările din MAI. Deşi se aflau în sală şi au votat alte proiecte de pe agenda forului legislativ, potrivit site-ului Camerei Deputaţilor, la votul final asupra legii referitoare la concedierea poliţiştilor cei doi nu şi-au exprimat opţiunea de vot.

"Am fost ieri la voul final din Parlament tocmai pentru a vota legea privind concedierile din MAI şi legea exproprierilor. Referitor la neînregistrarea votului meu, nu poate fi vorba decât despre o eroare. Susţin categoric această lege", a declarat ministrul Dezvoltării Regionale, Elena Udrea.

Şi ministrul Apărării, Gabriel Oprea, a dat vina pe defecţiuni organizatorice ce nu au legătură cu susţinerea legii în cauză."Am susţinut proiectul de lege privind unele măsuri speciale necesare pentru încadrarea în bugetul aprobat Ministerului Administraţiei şi Internelor pe anul 2011. Faptul că nu am fost înregistrat în evidenţa electronică şi nu am putut să-mi exercit votul este rezultatul unei conjuncturi de natură organizatorică ce nu are absolut nicio legatură cu susţinerea pe care eu personal şi UNPR am acordat-o legii", a comentat Oprea, citat de Mediafax.

El mai spune că i-a comunicat premierului Emil Boc detaliile situaţiei de la vot.

Informaţia legată de absenţa celor doi de pe lista votului final la proiectul MAI a fost făcută publică de senatorul PC Dan Voiculescu. Acesta susţine că a fost vorba de „o strategie minuţios coordonată".

„Cei doi miniştri, prezenţi ieri în plenul Camerei Deputaţilor, nu s-au înregistrat în sistemul electronic de vot exact când se vota această lege. În schimb, au fost prezenţi şi au votat conştiincios atât proiectul care a precedat această lege, cât şi pe cel votat imediat după. În condiţiile în care au fost aduşi în Parlament special pentru acea lege, neparticiparea la vot a fost, în mod evident, un act deliberat, o strategie minuţios coordonată", afirmă senatorul Dan Voiculescu.

El a adăugat că acuzele aduse deputaţilor din grupul minorităţilor, care fie au votat împotriva proiectului, fie s-au abţinut, " demonstrează modul în care regimul Băsescu îşi manipulează partenerii". Legea disponibilizărilor din MAI a fost respinsă ieri de Camera Deputaţilor, for decizional. Guvernul caută în prezent o formulă pentru a salva situaţia. Tehnic, Executivul ar putea recurge la o ordonanţă de urgenţă, la asumarea răspunderii sau la un nou proiect de lege care să intre în dezbaterea Parlamentului în sesiunea viitoare, dar care riscă să fie respins şi el de parlamentari.

Ministrul Dezvoltării Regionale, Elena Udrea, şi ministrul Apărării, Gabriel Oprea, nu sunt la prima "abatere" de la politica Executivului. Anul trecut, cei doi au votat "din greşeală" proiectele referitoare la scăderea TVA la 5% pentru alimentele de bază şi neimpozitarea pensiilor mai mici de 2.000 de lei, incident care a stârnit un întreg scandal la nivelul coaliţiei. La acea dată. "vinovat" a fost găsit liderul deputaţilor PDL, Mircea Toader, care ar fi indicat eronat modul în care trebuie să voteze deputaţii Puterii.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite