Cum explică Dragnea repatrierea rezervei de aur de la Londra

Cum explică Dragnea repatrierea rezervei de aur de la Londra

Liviu Dragnea. FOTO Inquam Photos

Liderul PSD, Liviu Dragnea, nu a venit cu niciun argument clar referitor la necesitatea repatrierii rezervei de aur aflată la Londra. Social-democratul a subliniat doar că e mai bine cu „bogăţiile“ acasă.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Aurul ţării să vină acasă. De ce să stea în continuare în afara ţării? De ce să stea bogăţiile noastre afară. Acum, noi doar plătim o chirie”, a declarat Liviu Dragnea, întrebat de ce susţine proiectul de lege prin care se cere repatrierea unei părţi mari din rezerva de aur aflată la Londra.  
 
Preşedintele PSD s-a ferit să dea un răspuns tranşant de ce este necesară această repatriere a aurului, mizând pe faptul că jurnaliştii prezenţi nu înţeleg de ce este o măsură pozitivă ideea PSD. 
 
„Ştiţi ce nu înţeleg la voi. Cu atâta uşurinţă criticaţi o măsură de a aduce o bogăţiile acasă. În primul rând, siguranţa. Aurul e normal să-l ai acasă. Aşa s-a pus problema şi acum câteva decenii şi am rămas fără tone de aur“, a completat Dragnea, făcând referire la momentul în care România a rămas, în timpul Primului Război Mondiar, fără o parte din tezaurul trimis la Moscova. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările