Culise. Cum s-a ajuns la excluderea lui Şoşoacă: „Am crezut că dacă o luăm pe duhul blândeţii putem să îi hrănim spiritul coleric”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Diana Şoşoaă. FOTO: Inquam Photos / Eduard Vînătoru
Diana Şoşoaă. FOTO: Inquam Photos / Eduard Vînătoru

Conducerea AUR a confirmat excluderea Dianei Şoşoacă din grupul parlamentar. Sorin Lavric, liderul senatorilor AUR a spus că, după disputa din Parlament pe tema vaccinurilor, a vorbit cu George Simion şi i-a propus să o dea afară din grup, iar în Biroul Central „toţi au fost de acord cu excluderea”. Senatoarea este „colerică, emană numai energie negativă”, a mai spus liderul senatorilor AUR.

„Domnia sa a refuzat sistematic să acţioneze, atât în Parlament, cât şi în spaţiul public, în conformitate cu strategia grupului senatorial AUR, precum şi cu deciziile conducerii partidului. De la data prezentului comunicat, dna senator Diana Şoşoacă Ivanovici îşi exercită mandatul în afara grupului senatorial al AUR”, precizează Biroul Naţional de Conducere.

Ce spune Sorin Lavric, liderul senatorilor AUR

„Perspectiva divorţului dintre AUR şi doamna Sosoaca plutea în aer, însă am crezut că dacă o luăm pe duhul blândeţii putem să îi hrănim spiritul coleric. Nu s-a putut. Ea nu poate fi înfrânată cu nimic. Probabil că nici cu ea însăşi nu se poate privi în oglindă. Astăzi, picătura care a umplut paharul a fost scandalul pe care l-a iscat în plenul Senatului. Eu eram în dreapta doamnei preşedinte, Anca Dragu, când doamna Şoşoacă, pentru că nu i s-au alocat minutele care oricum nu i se cuveneau potrivit algoritmului pentru declaraţii politice, a făcut scandal şi a început să o insulte pe doamna preşedinte şi pe domnul Ciprian Bucur (secretar general al Senatui). La sfârşit, după ce i s-a oprit microfonul, început să urle în sală. A plecat urlând, i-a făcut pe domnul Bucur şi pe doamna Anca Dragu infractori”, a spus Sorin Lavric, pentru Digi24.

Liderul senatorilor AUR a adăugat că Diana Şoşoacă „a ţipat şi la mine şi altercaţia a continuat în biroul lui Claudiu Tîrziu”.

„Ne-a insultat, spunând că cine suntem noi să îi spunem ei ce să facă. Asta e structura ei, certăreaţă, virulentă. Ea, prin prisma profesiei, a fost învăţată să meargă până în pânzele albe cu cearta, ştiind că oamenii cu bun simt cedează şi aşa am procedat şi noi, am încercat să lăsăm de la noi. Dar astăzi ne-a insultat atât de mult, încât ne-am dat seama că nu se poate continua aşa”, a completat el.

„L-am sunat şi pe George Simion şi a fost imediat de acord. Am strâns grupul de senatori AUR, le-am spus. Ştiu foarte bine toţi cine este Diana Şoşoacă, ce structură are, colerică, emană numai energie negativă. Nu am mai putut. A continua cu ea în AUR înseamnă a compromite formaţiunea pe termen lung”, a mai adăugat Lavric.

„Am vorbit cu Biroul Central, forul de conducere la nivel naţional. S-a votat. Toţi au fost de acord cu excluderea. Aşa că, doamna Şoşoacă nu mai este membru al partidului, ea va rămâne senator. Dar va fi singură, nu va mai sta în rândul de bănci AUR, îi vom retrage sprijinul din toate comisiile. La una era chiar preşedinte, la comisia pentru abuzuri. De acum încolo va fi singură, arătându-ne nouă cât de mici suntem în comparaţie cu ea, Mântuitorul lumii”, a transmis Sorin Lavric. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite