CTP, despre Diana Şoşoacă: „Lupa“ în blană de oaie, patrioata care-i proslăveşte pe ruşi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
FOTO Inquam Photos / Octav Ganea

Cristian Tudor Popescu a vorbit la Digi24 despre senatoarea Diana Şoşoacă, pe care o numeşte „lupa în blană de oaie, cu sânge tricolor”. Gazetarul a comentat gestul „patrioatei absolute” care a cerut iertare ambasadei Rusiei.

„S-au dus la ambasada Rusiei, pentru a aminti Uniunii Sovietice, care tot Uniune Sovietică este şi astăzi, de crima de atunci. Care jigniri?”, se întreabă retoric CTP, potrivit Digi24.

„Eu am spus că o să-i dau câte o poreclă. Doamna este «lupa în blană de oaie cu sânge tricolor». «Lupa în blană de oaie». Acest cuvânt înseamnă mai multe. Fiecare dintre ascultători poate să-şi aleagă semnificaţia acestui cuvânt, fie în limba română, fie în limba latină. Că şi acolo, cuvântul are o serie de semnificaţii. Fiecare o poate alege pe cea dorită. Deci lupa în blană de oaie, cu sânge tricolor, patrioata absolută, românca totală ce a făcut?”, spune Cristian Tudor Popescu.

Manifestanţii, protest în faţa ambasadei Rusiei „fără aprobarea doamnei“

Distinsa a cerut iertare Rusiei. De ce? Pentru că un grup de cetăţeni, ieşit în stradă cu aceeaşi îndreptăţire ca şi grupurile conduse de doamna în cauză, care au ieşit în aceste zile, şi despre care premierul Cîţu spunea că au toată libertatea să protesteze, dar să respecte regulile, a mers la ambasada Rusiei.

Deci, un grup de cetăţeni s-a dus la ambasada Rusiei, domne, fără aprobarea doamnei în cauză. Acolo, cetăţenii n-au făcut decât să arboreze o pancartă, să strige ceva în legătură cu ziua – au făcut-o pe 1 aprilie – de 1 aprilie 1941.

1 aprilie 1941 este una dintre cele mai sinistre zile din istoria românilor. Pentru că atunci, nişte mii de oameni din Bucovina de Nord, după ocuparea Basarabiei şi Bucovinei de Nord de către Uniunea Sovietică în urma pactului Ribbentrop – Molotov, acei oameni au vrut să plece de acolo şi să se refugieze din faţa NKVD-ului, a comisarilor sovietici şi a torţionarilor care, după aceea, şi-au făcut treaba în teritoriile ocupate. Au vrut să se refugieze în România şi au ajuns în zona asta de graniţă - Fântâna Albă.

Se pare că au fost şi îndemnaţi, s-au răspândit nişte zvonuri, pentru ca respectivii să capete încredere şi să iasă la vedere, oamenii aceia. A răspândit nişte zvonuri chiar NKVD-ul, cum că românii vor fi lăsaţi să se ducă în România, din Bucovina de Nord.

Şi au ajuns în zona asta – Fântâna Albă, oameni din mai multe sate, după care, sovieticii, ascunşi în pădure, au deschis foc de voie. Nu se ştie numărul exact al celor ucişi, inclusiv femei, bătrâni, copii. Se estimează o cifră de până la 3.000. Asta s-a întâmplat pe 1 aprilie 1941.

Abia de curând, relativ recent, Ucraina a dat voie să se facă slujbă religioasă pe locul de la Fântâna Albă, în memoria celor asasinaţi acolo.

Deci asta au făcut acei cetăţeni români. S-au dus la ambasada Rusiei, pentru a aminti Uniunii Sovietice, care tot Uniune Sovietică este şi astăzi, de crima de atunci.

Şi această lupă în blană de oaie, cu sânge tricolor, cere iertare Rusiei, domne! „Vreau să îmi cer iertare ca senator pentru jgnirile aduse”. Care jigniri? Aminteşti ce s-a întâmplat la Fântâna Albă... Ce jignire este asta?

Şoşoacă, „adâncă plecăciune“ în faţa Rusiei

Deci, această lupă care a insultat, cred, pe toată lumea, tot ce i-a venit în faţă, care jigneşte continuu, care urlă, care spune despre Uniunea Europeană: „UE ne-a atras atenţia să mai terminăm cu atâta drept de proprietate, că are nevoie de sclavi la sparanghel. Cred că realizaţi cât de aproape sunteţi de un război civil. Dacă Uniunea Europeană nu respectă România, să se ducă dracului!”.

Deci, iată cum vorbeşte despre Uniunea Europeană, despre românii care se întâmplă să nu fie de aceeaşi părere cu ea. În schimb, adâncă plecăciune – şi spune „Cum să fiu eu singurul senator care îşi cere iertare Rusiei?”.

Da, e singurul parlamentar care face lucrul acesta. Păi, motivul este cât se poate de limpede. Până acum, mie mi-era destul de clar lucrul ăsta. Şi aşa circulă tot felul de conspiraţii mondiale, cutare cu cutare, cu SUA, cu Israelul, cu nu ştiu ce... Despre Rusia, însă, niciun cuvânt. Rusia nu e implicată în conspiraţii mondiale. N-am vrut să spun nimic. Era evidentă orientarea, când vorbea de vaccinul rusesc, doamna, şi-l recomanda cu căldură. (...)

Asta m-a frapat, stimaţi concentăţeni. Deci, doamna asta care jar mănâncă când vine vorba de români, acum îşi cere scuze Rusiei. Pentru ce? Pentru că nişte oameni - n-au jignit pe nimeni - au amintit un genocid. O crimă în masă, care s-a produs atunci la Fântîna Albă, de către Uniunea Sovietică.

Nu ştiu, interpretaţi şi dumneavoastră sarica aia de pe ea şi cocarda.

Nu ştiu dacă pierde electoral, ar trebui, nu ştiu cum mai e lumea asta în momentul de faţă. Nu ştiu, dacă nu cumva mulţi cetăţeni încep să ducă dorul dictaturii în ţara asta. Poate că da. Poate că vor să trăiască în Rusia, unde opozanţii sunt lichidaţi în cel mai pur stil stalinist, după cum se poate vedea. Poate vor să trăiască în China, unde se face un spital în şase zile şi unde protest... Pardon? În China protest? Am fost în China după Tiananmen şi ştiu. Când pronunţam, era suficient să spun „Tiananmen” şi se schimbau la faţă toţi cei din jurul meu. Era interzis să discuţi acel subiect.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite