Cristian Preda: Singurul aliat "natural" al PDL este PNŢCD

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Europarlamentarul PDL Cristian Preda este de părere că, în eventualitatea formării "Mişcării Populare", singurul aliat "natural" al PDL este PNŢCD, în condiţiile în care "în rest, e gol", iar "PRM, PNG sau emanaţia recentă a OTV sunt pur şi simplu nefrecventabile".

"Se discută de ceva timp despre aliaţii PDL. Adversarii din USL au reuşit să strecoare presei ideea că PDL ar intenţiona să se alieze cu grupul C.V.Tudor-G.Becali-D.Diaconescu şi că asta ar fi compoziţia Mişcării Populare, despre care a vorbit preşedintele Băsescu. Pe de altă parte, în diverse medii favorabile PDL, se vehiculează ideea unei alianţe cu entităţi - partide sau asociaţii - care ar aduna voturile de dreapta pe care PDL le-ar fi pierdut sau pe care nu le-ar mai putea aduna. De aici, o serie de confuzii, scenarii, ipoteze, planuri", a scris Preda pe blog.

Potrivit europarlamentarului, în afară de ţărănişti, PDL nu are cu ce partid să se alieze. "În opinia mea, în acest moment, singurul aliat natural al PDL e PNŢCD. Membru în PPE, cu o tradiţie democratică incontestabilă, PNŢCD poate deveni un partener veritabil. E afectat acum de certuri, dar dacă vrea să revină în Parlament poate trece peste ele. Sunt convins că toţi colegii din PDL cu sensibilităţi creștin-democrate s-ar bucura să aibă un asemenea aliat. Un lucru e cert: Coposu n-ar fi ales USL. În rest, e gol. Partide liberale care să nu se închine la icoanele socialiste nu există, iar partidele de tipul PRM, PNG sau emanaţia recentă a OTV sunt pur şi simplu nefrecventabile", a comentat Preda pe blog.

El a mai spus că nu trebuie neglijate încă două aspecte. "Primul e legat de UDMR, membru şi el al PPE. Probabil că o alianţă pre-electorală e exclusă. Maghiarii nu s-au aliat niciodată în vederea scrutinului. N-ar fi rău, însă, să ne asigurăm că UDMR nu va trăda familia PPE după alegeri, pentru a susţine în vreun fel sau altul USL", a mai comentat Preda. Al doilea aspect invocat de europarlamentarul PDL se referă la asocierea cu fundaţii sau cluburi de reflecţie ale dreptei. "Nimic mai nimerit. Probleme e că nu prea există asemenea entităţi, dacă le excludem pe cele animate deja de membri PDL, indiferent că e vorba despre Institutul de Studii Populare sau Fundaţia Creştin-Democrată", a adăugat europarlamentarul.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite