Cristian Preda atrage atenţia asupra unei iminente secesiuni în PDL

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Europarlamentarul PDL Cristian Preda spune că există suspiciuni conform cărora alegerile PDL din 23 martie nu vor fi organizate corect şi avertizează că PDL s-ar putea scinda.

„Cei care au responsabilitate trebuie să se gândească de două ori. Ruptura e inevitabilă dacă, în 23 martie, vom avea sentimentul, unii dintre noi, că intrăm într-o competiţie care este aranjată“, a arătat Preda, sâmbătă, la Suceava, cu prilejul prezentării moţiunii Monicăi Macovei.

Cea de-a doua chestiune alarmantă pe care Cristian Preda o aduce în discuţie este promisiunea de a recurge la excluderi din partid, făcută de cei favoriţi pentru a învinge în competiţia din interiorul PDL.

„Nu am primit deloc bine ameninţările cu excluderea care au venit în timpul acestei competiţii. Ce competiţie e aceea în care, întrucât eşti şef în acest moment, îi ameninţi cu excluderea pe concurenţii tăi. Asta e competiţie decentă sau competiţie de maidan?“, s-a întrebat Cristian Preda.

Europarlamentarul PDL previne că răspunderea PDL este cu atât mai mare, acesta fiind principalul partid care deţine acum mandatul de Opoziţie şi care mai poate conferi un echilibru pe scena politică românească, printr-o reacţie faţă de majoritatea covârşitoare a USL.

„Sigur că o ruptură ar fi dramatică, ar fi dramatică pentru că noi, în decembrie, am primit mandatul de a face opoziţie. Există şi o responsabilitate a guvernării, am avut-o, am plătit-o, dar există şi o responsabilitate a opoziţiei. Noi am primit o astfel de responsabilitate. Trebuie să facem opoziţie. Dacă partidul se rupe, acest grup parlamentar, care şi aşa e firav, se va sparge la rândul lui. Nu ne dorim acest lucru“, a mai spus Preda.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite