Cristian Buşoi: Comisia Europeană a suplimentat fondurile pentru a găsi un vaccin împotriva COVID-19, care ar putea fi testat în iunie anul acesta

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Europarlamentarul PNL Cristian Buşoi a anunţat miercuri că Comisia Europeană a suplimentat fondurile pentru găsirea unui vaccin împotriva coronavirusului cu 48,5 milioane de euro. Potrivit acestuia, la cercetare participă 136 de echipe de oameni de ştiinţă care lucrează la 18 proiecte.

„Comisia Europeană a decis suplimentarea fondurilor pentru proiecte legate de Covid-19 până la 48.5 milioane euro. Decizia ne-a fost comunicată astăzi de comisarul pentru Inovaţie Cercetare, Cultură, Educaţie şi Tineret, Mariya Gabriel, cu care am discutat alături de coordonatorii grupurilor politice din comisia ITRE a Parlamentului European în cadrul unei teleconferinţe.

Fondurile suplimentare sunt destinate unui număr de 18 proiecte, la care lucrează 136 de echipe de cercetători, ce au misiunea de a descoperi vaccinuri şi tratamente pentru COVID-19, precum şi teste pentru diagnosticarea bolii, cu scopul de a opri răspândirea noului coronavirus”, a precizat Cristian Buşoi pe Facebook.

Europarlamentarul a mai adăugat că pentru descoperirea unui vaccin mai există încă două iniţiative, una de 45 de milioane de euro şi o alta de 80 de milioane de euro.

„Pentru descoperirea de noi tratamente există şi un parteneriat public privat între Comisia Europeană şi industria farmaceutică, Iniţiativa Medicamentelor Inovatoare (IMI), care va avea la dispoziţie 45 de milioane de euro din fondul Programului pentru Cercetare Orizont 2020, Comisia aşteaptând un răspuns similar şi de la industria farmaceutică.

Această colaborare între sectorul public şi cel privat aduce laolaltă nu doar resursele financiare ale fiecărei părţi, ci şi expertiza unor cercetători, extrem de necesară în lupta împotriva focarului Coronavirus.

În paralel, Comisia Europeană împreună cu BERD a decis să aloce până la 80 de milioane de euro către CUREVAC, care face paşi promiţători în dezvoltarea unui vaccin anti-coronavirus, estimând că în iunie 2020 va putea efectua deja testele clinice”, a mai precizat Cristian Buşoi, preşedintele Comisiei pentru Industrie, Cercetare şi Energie din Parlamentul European.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite