Crin Antonescu: USL s-a rupt din cauza opţiunii lui Ponta de alianţă cu ceea ce s-a numit statul paralel

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fostul lider PNL Crin Antonescu a afirmat luni seară că vina pentru ruperea Uniunii Social-Liberale (USL) o poartă Victor Ponta, care ar fi fost mai preocupat de o alianţă „cu ceea ce s-a numit statul paralel”.

„Îmi pare rău că spun acest lucru în lipsa domnului Ponta, dar oricând o pot spune şi în prezenţa dumnealui: USL nu s-a rupt din cauza unei candidaturi la prezidenţiale care era adjudecată, ci din cauza opţiunii domnului Ponta de alianţă reală, chiar dacă ocultă, cu ceea ce s-a numit statul paralel, în detrimentul alianţei oficiale pe care o avea cu PNL, cu mine şi cu propriul partid. USL s-a rupt din această cauză. Dacă nu mă credeţi, puteţi relua declaraţiile făcute de Sebastian Ghiţă, Elena Udrea şi de însuşi Ponta, destul de recent, în campania pentru europarlamentare, cu Băsescu alături. Dar acum asta este istorie”, a afirmat Crin Antonescu la B1 TV.

Crin Antonescu a făcut un spaţiu în spate după destrămarea USL. În locul său la şefia PNL a venit Klaus Iohannis, iar Antonescu a rămas senator până la sfârşitul mandatului, în 2016. În 2019, Crin Antonescu a vrut să candideze pentru Parlamentul European, dar până la urmă a fost preferată soţia sa, Adina Vălean. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite