Crin Antonescu: „Sperăm că justiţia va fi dreaptă şi îl va declara nevinovat pe Relu Fenechiu“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat vineri că liberalii speră ca pe data de 4 iulie, ultimul termen de judecată în dosarul „Transformatorul“, colegul de partid, Relu Fenechiu, să fie declarat nevinovat.

"Eu ştiu că dumneavoastră vă este dragă ipoteza aceasta şi chiar mă gândesc că aţi putea să uitaţi că pe 4 iulie este ziua SUA şi ziua de naştere a domnului Fenechiu. Se pare că pe 4 iulie unii se pregătesc să serbeze altceva. Sigur că ne interesează şi pe noi, este colegul nostru, este un ministru excelent, cu un mandat exemplar până la acest moment şi de aceea ne-am dorit să fie şi lung. Nu avem altceva decât să sperăm că justiţia va fi dreaptă şi că această justiţie dreaptă îl va declara nevinovat. Mai mult nu avem ce să comentăm“, a declarat Crin Andonescu, într-o conferinţă la care a participat vineri, împreună cu Relu Fenechiu.

Liderul PNL a afirmat că îşi menţine declaraţiile potrivit cărora Relu Fenechiu va părăsi Executivul în cazul în care va fi găsit vinovat.

"Toate afirmaţiile pe care le-am făcut le menţin, dacă se întâmplă să-mi schimb părerea asupra vreunei afirmaţii semnificative fac conferinţă de presă", a precizat Antonescu.

Liberarul a dorit să lămurească speculaţiile din presă, potrivit cărora liberalii încearcă să influenţeze justiţia în favoarea lui Relu Fenechiu, spunând că alţii încearcă să facă presiuni asupra justiţiei. „Noi nu am făcut nici cel mai mic sau cea mai mică declaraţie pentru a influenţa justiţia. Apreciez că uriaşa propagandă dezlănţuită pe acest subiect, editoriale care spun negru pe alb că Relu Fenechiu trebuie condamnat ca să intre România în Schengen, şi alte aberaţii de felul acesta, pot fi ele interpretate ca o uriaşă presiune asupra justiţiei", a argumentat Antonescu.

Întrebat despre deznodământul acestui dosar care se află pe rol, Crin Antonescu a răspuns că fiecare are atribuţiile lui pe care le respectă.

„Ce se va întâmpla într-o ipoteză sau alta este o chestiune în care vă asigur că fiecare ştie ce are de făcut şi nu are niciun rost pentru că nu este nici elegant, nici democratic să facem mese rotunde din acestea cu coabitare mare, să vină şi preşedintele Băsescu şi premierul Ponta şi alţi profesionişti şi amatori să discutăm noi ce o să facem fiecare şi ce o să facă UE şi ce o să facă ONU şi NATO dacă domnul Fenechiu este condamnat sau dacă domnul Fenechiu nu este condamnat", a completat Antonescu.

Prezent într-o emisiune televizată de la Pro Tv, preşedintele Traian Băsescu a afirmat că premierul Victor Ponta l-a asigurat că se va rezolva problema legată de Mecanismul de Cooperare şi Verificare (MCV) referitoare la miniştrii cu dosare penale.

„Eu nu sunt aici apărătorul lui Victor Ponta, dar este clar că există nişte sensibilităţi politice. Se pare că liberalii ţin foarte mult la prezenţa domnului Fenechiu în Guvern. În condiţiile astea, premierul trebuie să rezolve şi problema legată de MCV şi trebuie să aibă grijă să nu creeze un moment de instabilitate politică ce ne-ar costa infinit mai mult. Pot să îl înţeleg, dar m-a asigurat că va fi rezolvat acest lucru“, a declarat preşedintele, la emisiunea "După 20 de ani".

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite