Crin Antonescu: „Propun modificarea Regulamentului Senatului: premierul să vină în plen o oră pe lună“

Crin Antonescu: „Propun
modificarea Regulamentului Senatului: premierul să vină în plen o oră pe lună“

Preşedintele Senatului, Crin Antonescu FOTO Mediafax

Preşedintele Senatului, Crin Antonescu, a declarat, luni, că propune modificarea Regulamentului Senatului, prin adăugarea unei prevederi care să îi impună premierului să discute cu parlamentarii o dată pe lună.

Ştiri pe aceeaşi temă

Am un proiect pe care doresc să-l iniţiez şi eu la Senat, de modificare a Regulamentului Senatului tot în acest sens. Ca să vă dau câteva exemple, cu mai multă dezbatere în Parlament, cu un dialog Guvern-Parlament, în cazul nostru Senat, mai intens şi formalizat, de pildă cu o oră a prim-ministrului, în Senat, în fiecare lună. Cu formula care este prezentă în multe alte parlamente din UE cu raportori pe proiectele de lege la comisii şi cu alte astfel de lucruri“, a explicat Antonescu.

El a precizat că măsura vizează întărirea activităţii parlamentare, dar şi deschiderea dialogului cu partidele din opoziţie.

„Cel mai important mi se pare că, deşi avem o majoritate de 70%, noi facem ceea ce am cerut fostei puteri, fostei majorităţi, şi anume avem un dialog politic, încercăm să reaşezăm un dialog politic normal“, a afirmat liderul PNL.

Un proiect similar a iniţiat şi Mircea Geoană în anul 2011, când era preşedinte al Senatului. Şi Geoană propunea introducerea unei „ore a Guvernului“ în Senat. La acea vreme, premier era Emil Boc.

Pe de altă parte, Victor Ponta a anunţat luni că a transmis sub semnătura sa şi a preşedintelui Senatului o scrisoare către PDL şi UDMR pentru discuţii pe marginea noului acord cu instituţiile financiare internaţionale, a construirii bugetului de stat pe anul viitor, existând posibilitatea extinderii discuţiilor asupra proiectului regionalizării.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările