Crin Antonescu: Decizia privind candidatura lui Becali la parlamentare ar putea fi luată luni de PNL

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Crin Antonescu
Crin Antonescu

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, vineri, cã o decizie privind candidatura lui Gigi Becali la parlamentare, din partea liberalilor, ar putea fi luatã luni, în Biroul Politic Central al partidului, punctând cã el susţine o astfel de hotãrâre.

"Eu am avut o discuţie cu domnul Becali în care am luat act de aceastã dorinţã a domniei sale. I-am spus cã, din punctul meu de vedere, lucrurile sunt deschise şi cã se poate încheia un acord politic între USL şi Partidul Noua Generaţie, prin care acest partid sã dea voturile sale candidaţilor USL şi, de asemenea, Gigi Becali sã candideze pentru Parlament, dacã doreşte, pe listele USL. Asta înseamnã, din punct de vedere juridic, fie o candidatură sub culorile PNL, fie sub culorile PSD. Opţiunea lui George Becali este cãtre PNL. Eu i-am spus cã, din punctul meu de vedere, lucrurile se pot discuta şi se pot rezolva. Rãmâne ca sãptãmâna viitoare, probabil luni, la nivelul Biroului Politic al PNL, sã luãm o decizie oficialã asupra acestui lucru", a explicat Antonescu într-o intervenţie telefonicã la Antena 3.

El a spus cã o candidaturã a lui Becali din partea USL la alegerile parlamentare într-un colegiu din sectorul 6 este o variantã demnă de luat în considerare şi a subliniat cã, personal, este de acord ca liderul PNG sã candideze din partea PNL.

Totuşi, a arătat acesta, "o formulã oficialã va fi adoptatã în urma consultãrii şi deciziei forurilor PNL, în speţã, USL", a arãtat liderul PNL.

Crin Antonescu a afirmat cã nu se pune problema unei intrãri a PNG în USL sau a unei fuziuni a acestei formaţiuni cu un alt partid.

"Dar dacã domnul Becali vrea sã candideze, dânsul trebuie, din punct de vedere juridic, fie şi formal, sã se înscrie într-unul din partidele componente ale USL", a menţionat preşedintele liberalilor.

El a arãtat cã nu vede sã existe elemente care sã împiedice înscrierea lui Becali în PNL.

"Domnul Becali este un cetãţean al României, care cred cã are, la fel ca majoritatea membrilor PNL sau USL, şi o serie de calitãţi şi o serie de lucruri discutabile. Nu vãd ceva care sã împiedice înscrierea, dacã asta va fi varianta, înscrierea lui Gigi Becali în PNL ca simplu membru. (...) Sunt persoane care şi în momentul ãsta existã în PSD şi fac lucruri absolut inacceptabile, sunt oameni în PNL care fac lucruri absolut inacceptabile, adicã din punctul ãsta de vedere nu cred, repet, cã avem de-a face cu un Gigi Becali în jurul cãruia sã stãm şi sa discutãm despre bine şi rãu în omenire', a spus Antonescu.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite