Liderul senatorilor PSD: Pachetul de legi pe Justiţie, discutat în coaliţia de guvernare. Nu există un proiect în formă finală

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pachetul de legi pe Justiţie a fost una dintre temele discutate luni în coaliţia de guvernare, a declarat luni liderul senatorilor PSD, Şerban Nicolae, care nu exclude şi procedura asumării răspunderii pe marginea acestuia.

UPDATE Liderii coaliţiei au plecat de la Parlament, aceştia mergând la vila Lac 2 pentru a discuta despre bugetul de stat pe 2018, potrivit News.ro, care citează surse oficiale. La această întrevedere nu participă doar Tăriceanu şi Dragnea, ci şi premierul Mihai Tudose. 

UPDATE Liderul senatorilor PSD, Şerban Nicolae, a venit cu precizări despre şedinţa coaliţiei. „Am discutat (în coaliţie — n.r.). S-a creat şi o oarecare confuzie cum să n-ar exista o propunere legislativă în acest sens. Ar fi stupid, pentru că pe propunerea legislativă s-a pronunţat CSM-ul, s-au propus o serie întreagă de amendamente din perspectiva unor asociaţii ale magistraţilor, ale judecătorilor din România. Este nefiresc să spui că nu există. Nu există un proiect în forma finală pe baza observaţiilor, propunerilor, amendamentelor făcute. Pe de altă parte, nici să ne lungim foarte mult nu mai putem, pentru că ideea de a face un proiect perfect va omorî ideea de dezbatere. E foarte posibil să fie asumat, există o comisie comună a Senatului şi Camerei Deputaţilor care să analizeze asemenea proiecte, e foarte posibil să fie o iniţiativă parlamentară. Cred că cel puţin la Senat va trece în această sesiune, dacă nu chiar să fie adoptat în această sesiune şi de Senat şi de Cameră“, a declarat Nicolae. 


„Ne vom întâlni în coaliţie luni şi vom lua o decizie care va cuprinde mai multe proiecte de legi, în care să decidem dacă le vom iniţia în Parlament sau vor pleca prin procedura guvernamentală: legile Justiţiei, parteneriatul public-privat, Fondul suveran de dezvoltare. Luni vom avea această decizie", a spus Dragnea, la finalul şedinţei de vineri a Comitetului Executiv Naţional.

Dragnea a adăugat că ministrul Tudorel Toader mai lucrează la modificările legilor pe justiţie pentru a insera unele propuneri care au venit din partea unor asociaţii de profil şi speră ca săptămâna viitoare să aibă o formă finală, potrivit Agerpres.

El a mai spus că a înţeles că ministrul Justiţiei aşteaptă şi un aviz al Comisiei de la Veneţia doar pentru procedura de numire a procurorilor-şefi, nu pentru tot pachetul de legi.

Potrivit lui Dragnea, proiectul de modificare a legilor Justiţiei poate să intre în dezbatere şi fără avizul Comisiei de la Veneţia. "Dacă de la Comisia de la Veneţia vine un răspuns până la Crăciun, îl inserăm, dacă nu...", a adăugat Dragnea, menţionând că proiectul trebuie adoptat în această sesiune parlamentară.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite