Ciucă anunţă modificarea Legii Codului Aerian pentru exceptarea de la plata unor categorii de tarife a aeronavelor militare înmatriculate în alte state NATO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Nicolae Ciuca FOTO gov.ro
Nicolae Ciuca FOTO gov.ro

Premierul Nicolae Ciucă a precizat la începutul şedinţei de Guvern că vor fi luate mai multe decizii privind modificarea Legii privind Codul Aerian pentru ca zborurile efectuate de aeronave înmatriculate în alte state NATO să fie exceptate de la plata unor categorii de tarife, în contextul războiului din Ucraina.

„În şedinţa de Guvern vom adopta o serie de decizii, o parte prevăd modificarea Legii privind Codul Aerian, practic zborurile efectuate de către aeronavele militare înmatriculate  în alte state NATO vor fi exceptate de la plata unor categorii de tarife pentru serviciile aeriene şi în felul acesta, practic nu va mai fi nevoie de încheierea unor acorduri bilaterale sau multilaterale. 

Premierul a precizat că „aceasta masură se înscrie în efortul de asigurare al unei prezente aliate unitare şi echilibtrate pe fl estic aal alianţei”. 

Ministerul Apărării a anunţat marţi seară că Forţele Aeriene Italiene suplimentează numărul de avioane dislocate în România, astfel au ajuns încă patru aeronave Eurofighter Typhoon la Baza Militară Mihail Kogălniceanu.

De asemenea, SUA şi NATO îşi întăresc trupele din ţările care au graniţă cu Ucraina, inclusiv România. Joi după-amiază, puternicele aeronave de luptă F-35 Lightning II au ajuns în Baza 86 Aeriană „Locotenent aviator Gheorghe Mociorniţă“ de la Borcea

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite