Cîţu, la Inaugurarea Centrului Euro-Atlantic pentru Rezilienţă: Centrul beneficiază de sprjinul deplin al Guvernului

Cîţu, la Inaugurarea Centrului Euro-Atlantic pentru
Rezilienţă: Centrul beneficiază de sprjinul deplin al Guvernului

Florin Cîţu FOTO Florin Cîţu / Facebook

Premierul Florin Cîţu a participat la inaugurarea Centrului Euro-Atlantic pentru Rezilienţă, unde a apreciat inaugurarea centrului şi importanţa acestuia pentru România.

Ştiri pe aceeaşi temă

”Vă asigur că Centrul beneficiază de sprjinul deplin al Guvernului(...) Aveţi tot sprijnul”, a transmis premierul.

Premierul a mai transmis că „înfiinţarea centrului este o urmare firească pe care problematica rezilienţei a acumulat-o în ultimii ani. O problematică extrem de complex, ce trebuie urmărită îndeapropape a impactului pe care îl are în societate, dar şi a insituţiilor statului în particular”, a declarat premierul.

Potrivit premierului, consolidarea rezilienţei a devenit un imperativ. 

„Împărtăţesc opinia conform căreia rezilienţa trebuie conceptualizată dintr-o perspectivă care să permită concluzii operaţionale, consolidarea rezilienţei a devenit un imperativ atât pe plan national, cât şi din perspectiva NATO şi a Uniunii Europene. Acestui imperativ trebuie să i se răspundă cu măsuri concrete la identificarea cărora centrul este chemat să contribuie”, a spus premierul.

„Îmi doresc ca centrul să stabilească un set de conexiuni bogat şi solid”, a mai spus premierul. Potrivit declaraţiilor sale, „participarea amplă de astăzi dovedeşte claritate”.

Şeful statului participă, luni, la inaugurarea Centrului Euro-Atlantic pentru Rezilienţă, alături de premierul Florin Cîţu, secretatul general al NATO, Mircea Geoană, vicepreşedintele Comisiei Europene pentru relaţii interinstituţionale şi prognoză, Maros Šefčovič, şi ministrul de Externe, Bogdan Aurescu.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările