Cîţu, despre rectificarea bugetară: Încă aştept ca toţi miniştrii să prezinte execuţia bugetară pentru primul semestru

Cîţu, despre rectificarea bugetară: Încă aştept ca toţi miniştrii să prezinte execuţia bugetară pentru primul semestru

Florin Cîţu FOTO: Inquam Photos / George Călin

Premierul Florin Cîţu a transmis pe Facebook că este gata o primă variantă a rectificării bugetare. El a atras atenţia că încă aşteaptă ca „toţi miniştrii să prezinte execuţia bugetară pentru primul semestru”.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Încă aştept ca TOŢI miniştrii să prezinte execuţia bugetară pentru primul semestru. Pentru următoarele 6 luni, solicit mai multă responsabilitate în cheltuirea banului public şi atingerea tuturor ţintelor din buget, pe care ni le-am asumat la începutul anului”, a transmis premierul pe Facebook. 
 
El a adăugat că prima variantă a rectificării bugetare va fi transmisă coaliţiei în cel mai scurt timp. 
 
„Am făcut o primă variantă a rectificării bugetare. În cel mai scurt timp voi transmite documentul liderilor Coaliţiei de guvernare”, a mai transmis premierul.

Premierul a anunţat la începutul anului că aproape toate ministerele au bugete mai mari faţă de anul trecut, precizând că aşteaptă de la miniştrii performanţă şi eficienţă şi că, la jumătatea anului, când se va face rectificarea bugetară, vrea să discute execuţia cu mandatele miniştrilor pe masă.

Premierul a transmis  ulterior că foarte puţine ministere au cheltuit banii care le-au fost alocaţi, spunând că execuţia bugetară în aproape toate ministerele „este sub ceea ce trebuia să fie la jumătatea anului”. Întrebat dacă va exista o remaniere a miniştrilor care nu folosit toate fondurile, premierul a precizat că aceştia au o bilă neagră, însă acest lucru nu înseamnă neapărat altă decizie.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările