Cîţu, despre cererea primarilor de sector de includere în PNRR: Ne uităm dacă trebuie să fie menţionaţi în PNRR. Îi vom ajuta, bineînţeles

Cîţu, despre cererea primarilor de sector de includere în PNRR: Ne uităm dacă trebuie să fie menţionaţi în PNRR. Îi vom ajuta, bineînţeles

Florin Citu FOTO Florin Cîţu / Guvernul Romaniei

Premierul Florin Cîţu a declarat că va fi analizată necesitatea includerii sectoarelor din Bucureşti în PNRR, întrucât în Capitală este ”foarte mult de lucru”, după ce primarii de sector au cerut includerea În PNRR, printr-o scrisoare comună. Documentul face referire doar la unităţi administrativ teritoriale şi la Municipiul Bucureşti.

Ştiri pe aceeaşi temă

Premierul Florin Cîţu a afirmat, vineri, că va fi analizată necesitatea includerii sectoarelor din Bucureşti în PNRR, întrucât în Capitală este ”foarte mult de lucru”, după ce primarii de sector au cerut includerea În PNRR, printr-o scrisoare comună. Documentul face referire doar la unităţi administrativ teritoriale şi la Municipiul Bucureşti. 

 

Florin Cîţu a fost întrebat, vineri, în judeţul Dolj, despre solicitarea primarilor de sector de a fi incluşi în PNRR şi a afimat: ”Ne uităm dacă trebuie să fie menţionaţi în PNRR. Acolo sunt menţionate toate UAT, vom include şi cnsiliile judeţene, dacă este nevoie includem şi primarii de sector”.

Premierul a mai spus că este mult de lucru în Capitală. ”În Bucureşti avem foarte mult de lucru în acest moment, aş vrea mai multă implicare din partea primăriilor în a colecta gunoiul şi a rezolva această problemă a Bucureştiului. Dar îi vom ajuta, bineînţeles”, a mai afirmat Cîţu.

Primarii sectoarelor din Bucureşti au transmis o scrisoare comună adresată premierului, ministrului Fondurilor Europene şi ministrului Dezvoltării şi intitulată ”Sectoarele trebuie să fie eligibile pe PNNR”.
 
”Autorităţile Centrale uită de multe ori că Sectoarele Bucureştiului sunt subdiviziuni ale municipiului şi NU unităţi administrativ teritoriale (UAT) de sine stătătoare, deşi, sunt conduse de Primării care SUNT autorităţi locale. Bucureştiul fiind mare şi complex, aici suntem. Un sector, cum ar fi Sectorul 6 de exemplu, are spre 400.000 de oameni, mai mulţi oameni decât majoritatea judeţelor care conţin UAT-uri distincte (municipii, oraşe, comune), asta deşi sectorul este o subdiviziune. Are mai multe probleme de rezolvat, o populaţie mai mare de deservit cu scoli, străzi, spitale, parcuri etc. decât orice alt municipiu, oraş şi comună, care este UAT. Mai mult, Sectoarele au şi capacitate administrativă şi competenţe pentru a derula proiectele necesare”, a scris, vineri, pe Facebook, Ciprian Ciucu, care a publicat scrisoarea transmisă premierului şi miniştrilor cu atribuţii în domeniul PNRR. 
 
Acesta a precizat că, în PNNR, ”atunci când se vorbeşte despre cine poate accesa fondurile, nu sunt menţionate Sectoarele, folosindu-se sintagma de UAT, sau de Municipiul Bucureşti”.
 
”Ceea ce ne-ar face neeligibili. Municipiul Bucureşti este reprezentat de PMB, iar noi, ca subdiviziuni nu suntem UAT-uri. L-am sunat pe ministrul Cristian Ghinea pentru a-i prezenta situaţia (cum că instituţiile centrale care au contribuit la PNNR au uitat de Sectoare) şi în urma discuţiei, găsind la dânsul toată bunăvoinţa, am concluzionat că acest lucru trebuie îndreptat şi a dorit şi o adresă oficială a primarilor de Sectoare în acest sens. Am vorbit cu fiecare primar de Sector în parte şi cum avem interese comune pentru a contribui la dezvoltarea Bucureştiului, alături de Primarul General, am convent să semnăm împreună această scrisoare pe care o adresăm şi Premierului Florin Cîţu şi Ministrului Dezvoltării, Cseke Attila”, a mai scris Ciucu.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările