Senatul a adoptat controversatul proiect Romexpo, prin care zeci de hectare de teren trec de la stat în proprietatea Camerei de Comerţ

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Inquam Photos / George Călin
FOTO Inquam Photos / George Călin

Senatul a adoptat, în calitate de prim for, legea Romexpo, prin care peste 40 de hectare de teren trec din proprietatea statului în cea a Camerei de Comerţ şi Industrie. Iniţiativa va ajunge la Camera Deputaţilor. Liderii USR critică decizia.

Proiectul presupune trecerea terenurilor de la Romexpo în proprietarea Camerei de Comerţ, cu titlu gratuit, pentru realizarea unor proiecte de dezoltare urbană, într-un termen de 40 de ani.

„Megaafacerea Romexpo este primul tun PSD-PNL-UDMR chiar înainte de a definitiva noul guvern. Iată cum alianţa toxică pesedist-penelistă începe ofensiva asupra banilor publici imediat după ce „au scăpat” de USR, care îi sâcâia zilnic cu transparenţa pe care o cerea”, a scris Dacian Cioloş pe Facebook, menţionând că iniţiativa ar viza, de fapt, un proiect imobiliar gigantic.

Liderul USR susţine că formaţiunea sa s-a opus acestui proiect, considerând că este nevoie ca activele statului să fie valorificate „în mod transparent şi printr-o licitaţie deschisă adresată pieţei şi cu respectarea competiţiei”.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite