Cioloş: României îi este negat accesul la Schengen pentru motive politice total depăşite

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Premierul Dacian Cioloş. FOTO gov.ro
Premierul Dacian Cioloş. FOTO gov.ro

Premierul Dacian Cioloş a spus, luni, la Reuniunea Anuală a Diplomaţiei, că în acest moment terorismul şi migraţia au devenit ameninţarea cea mai serioasă, el subliniind în acest context că României îi este „negat accesul la Schengen” pe motive politice care „par total depăşite de realitate”.

„Terorismul a devenit ameninţarea asimetrică cea mai serioasă a timpurilor  noastre care, alături de migraţie, nu poate fi combătută decât cu idei, soluţii şi acţiuni comune. (...) Nu pot să nu amintesc aici rolul esenţial pe care îl are cooperarea transfrontalieră, schimbul continuu de date între autorităţiile noastre şi faptul că de mai bine de cinci ani României îi este negat accesul la Schengen pentru motive politice care în acest moment  mi se par total depăşite de realităţile cu care ne confruntăm cu toţii”, a declarat Cioloş.

Premierul a subliniat că, la nivel european, situaţiile de criză „rămân greoaie“.

„Ne găsim mult prea des fără informaţii şi instrumentele de care avem nevoie pentru a avea politici proactive. Ne-a fost necesar mai mult de un an de la primul atac terorist din Paris pentru a adopta o decizie (...) la nivel european.  Asta arată că, chiar şi în situaţii de criză, reacţiile noastre la nivel comunitar rămân încă greoaie”, a mai spus Cioloş.

Citeşte şi: 

Guvernul va adopta în această săptămână ordonanţa de urgenţă pentru suplimentarea secţiilor de vot din Diaspora

Prim-ministrul României, Dacian Cioloş, a anunţat, luni, că Guvernul va adopta în această săptămână o Ordonanţă de Urgenţă care va permite, într-un anumit cadru bine definit, suplimentarea secţiilor de vot pentru românii din Diaspora, acolo unde este cazul.

Cioloş: Am avut semnale de la partide aşa-zis proruse că nu îşi doresc întreruperea parcursului european în Republica Moldova

Premierul României, Dacian Cioloş, a declarat că, în urma vizitei pe care a făcut-o recent în Republica Moldova, a avut semnale din partea partidelor din opoziţie, aşa zis proruse, că nu îşi doresc întreruperea parcursului european al ţării, el anunţând că în România se va organiza un forum româno-moldovean, pe teme privind transparenţa guvernamentală şi consultarea publică între Guvern şi societatea civilă.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite