Cioloş, la întâlnirea cu negociatorul şef al UE: „România doreşte să fie parte a nucleului de integrare europeană“.

Cioloş, la întâlnirea cu negociatorul şef al UE: „România doreşte să fie parte a nucleului de integrare europeană“.

Michel Barnier, reprezentantul Bruxelles-ului, şi Dacian Cioloş. FOTO gov.ro

România doreşte să fie parte a nucleului de integrare europeană, având mijloacele şi voinţa politică necesare pentru a aduce valoare adăugată în dezbaterea privind viitorul Uniunii Europene, a afirmat premierul Dacian Cioloş, miercuri, în cadrul întrevederii avute cu negociatorul şef al Comisiei Europene pentru Brexit, Michel Barnier.

Ştiri pe aceeaşi temă

Potrivit unui comunicat al Guvernului remis Adevărul, premierul Dacian Cioloş a subliniat, la întâlnriea cu Michel Barnier, negociator şef al Comisiei Europene pentru pregătirea şi derularea negocierilor cu Marea Britanie în raport cu prevederile articolului 50 din Tratatul UE, faptul că este important ca negocierile ce vor avea loc între Uniunea Europeană şi Regatul Unit al Marii Britanii să fie organizate într-un format inclusiv ce asigură o viziune comună a statelor membre în format UE27 şi a instituţiilor europene cu privire la elementele negociate.
 
„Opţiunea României în ceea ce priveşte discuţiile privind viitorul Uniunii Europene este clară: ţara noastră doreşte să fie parte a nucleului de integrare europeană având mijloacele şi voinţa politică necesare pentru a aduce valoare adăugată în această dezbatere", a afirmat Cioloş.
 
Guvernul precizează că la întâlnirea premierului Cioloş cu Michel Barnier accentul discuţiilor a fost pus pe paşii instituţionali pe care atât România, cât şi UE trebuie să îi parcurgă pentru pregătirea şi derularea negocierilor. În acest context, „a fost subliniat şi rolul important al României, care va prelua preşedinţia Consiliului UE în prima jumătate a anului 2019, perioadă în care se vor finaliza şi negocierile pentru ieşirea Marii Britanii din Uniunea Europeană“, mai spun reprezentanţii Guvernului.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările