Cioloş, la ALive: PSD foloseşte creşterea economică, dar nu pentru bunăstare, ci pentru sinecuri. Când mai salvează pe cineva de Justiţie, mai creşte şi salariile

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fostul premier Dacian Cioloş a vorbit joi, într-un interviu pentru Adevărul Live, despre actuala guvernare PSD-ALDE pe care a caracterizat-o ca fiind „o guvernare după ureche”, cu „oameni care nu îşi cunosc domeniul pe care îl păstoresc”. Fondatorul Platformei România 100 şi a partidului RO+ a mai precizat că „Guvernul nu funcţionează pe baza unui program articulat”, ci „pentru interesul unor grupuri”.

Fostul premier tehnocrat Dacian Cioloş a vorbit joi, la Adevărul Live, despre actuala guvernare a alianţei PSD-ALDE. Acesta a explicat că, în opinia sa, miniştrii au fost aleşi pe criterii de fidelitate politică, şi nu pe competenţe, dar şi că „guvernarea se face după ureche”.

„Mi se pare că oamenii care au fost numiţi pe postul de miniştri, o mare parte dintre ei, n-au fost aleşi pe criterii de competenţă în domeniul respectiv. Au fost selectaţi pe criterii de fidelitate politică, nu pe competenţe. Şi asta nu o spun doar eu. Sunt oameni care nu-şi cunosc domeniul pe care-l păstoresc. Nu am impresia că acest Guvern funcţionează pe baza unui program articulat, ci pe baza unor decizii venite de la partid, decizii în care miniştrii cred sau nu cred. Apoi apar petice, care se pun pe găurile deciziilor venite de la partid. După o decizie legislativă într-o direcţie, apar încă două sau trei ordonanţe de urgenţă care modifică decizia anterioară. E o guvernare după ureche. Nu se valorifică creşterea economică datorată mediului de afaceri”, a explicat Dacian Cioloş.

Fondatorul partidului RO+ a mai susţinut că din cauza modului de guvernare oamenii vor avea de plătit, fiind multe argumente care arată că „nu ne îndreptăm în direcţia bună”.

„Politicienii de la guvernare folosesc resursa creşterii economice, dar nu pentru a crea bunăstare, ci pentru a crea sinecuri. Când mai încearcă să salveze pe cineva de Justiţiei, mai vin şi cu o creştere de salariu. E o guvernare pentru interesul unor grupuri. O să plătim cu toţii. Să nu mai ai investiţii private aproape deloc, să ai oameni care îţi pleacă în continuare din ţară când tu ai creştere economică arată că nu ne îndreptăm în direcţia bună”, a spus Cioloş.

Citeşte şi: 

Dacian Cioloş nu exclude o candidatură la prezidenţiale: „Eu unul voi candida la toate alegerile care vor fi utile pentru partid“

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite