Ciolacu: PSD va vota o eventuală moţiune de cenzură USR-AUR dacă cele două partide vor avea semnăturile necesare pentru a fi depusă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Marcel Ciolacu FOTO Arhivă
Marcel Ciolacu FOTO Arhivă

Preşedintele PSD Marcel Ciolacu a transmis pe Facebook că învită partidele care doresc înlăturarea Guvernului să contribuie la moţiunea de cenzură iniţiată de PSD, având în vedere că este singura care a fost prezentată public şi are numărul de semnături necesare. El a reiterat c[ PSD va vota o moţiunea de cenzură a USRPLUS şi AUR, dacă va avea numărul de semnături necesare.

„Invit oficial toate formaţiunile politice şi toţi parlamentarii care îşi doresc înlăturarea actualului guvern să contribuie cu modificări sau completări la moţiunea propusă de PSD, având în vedere că aceasta este singura variantă care a fost prezentată public şi care beneficiază de numărul de semnături necesar pentru iniţierea procedurii parlamentare”, a transmis Ciolacu pe Facebook. 

El le-a mai transmis liderilor USRPLUS şi AUR că „că miza cea mai importantă în acest moment NU este textul sau autorul moţiunii, ci VOTUL din Parlament care să determine căderea Guvernului Cîţu. Prin urmare, aşa cum am spus aseară, PSD va vota o eventuală moţiune de cenzură USR-AUR dacă cele două partide vor avea semnăturile necesare pentru a fi depusă”. 

„Fac un apel către toate partidele parlamentare să urgenteze procedurile constituţionale pentru încheierea cât mai rapidă a acestei crize guvernamentale. Oamenii au probleme majore care trebuie rezolvate, nu vor ca politicienii să-şi piardă vremea cu tot felul de crize politice repetate.Prioritatea noastră trebuie să fie stoparea degradării accelerate a nivelului de trai, pe fondul creşterii masive a preţurilor la energie, alimente şi medicamente. De aceea, este nevoie de instalarea cât mai rapidă a unui guvern legitim care să pună capăt dezastrului economic şi social provocat de actuala echipă guvernamentală”, a mai completat liderul. 

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat că nu are „pe ce” să „facă blat” cu preşedintele Klaus Iohannis pentru ca Florin Cîţu să rămână premier şi că şeful statului nu are ce să îi ofere mai mult decât i-au oferit românii. Ciolacu a anunţat că PSD va vota orice moţiune care va întruni numărul necesar de semnături.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite