Ciolacu: Preşedintele Iohannis minte pentru Guvernul său. Degeaba! Guvernul PNL tot prost şi corupt rămâne

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto: Inquam Photos/ Octav Ganea
Foto: Inquam Photos/ Octav Ganea

Preşedintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a afirmat, miercuri, că preşedintele Klaus Iohannis minte pentru Guvernul său, argumentând că nu se poate da vina pe PSD sau pe opoziţie atunci când Guvernul a venit cu legea carantinei foarte târziu, un act normativ ”prost” şi ”aberant”.

„Preşedintele Iohannis minte pentru Guvernul său. Degeaba! Guvernul PNL tot prost şi corupt rămâne. De asta trebuie să plece! Jenant moment! Să vezi cum Puterea dă vina pe Opozitie pentru că ea, Puterea, a stat două săptămâni pentru a scrie o lege. O lege proastă, aberantă, care tranforma România în dictatura pilelor numite în funcţii publice. O lege care nu respecta drepturile cetăţenilor simpli, dar dădea putere de Dumnezei unor funcţionari paraşutaţi de PNL în funcţii pentru care nu au nicio calitate”, a scris Marcel Ciolacu miercuri pe Facebook.

Liderul social-democraţilor a mai spus că Parlamentului i-a luat doar opt zile să adopte o lege a carantinei funcţională şi aplicabilă, relatează News.ro.

„Guvernul – 2 săptămâni pentru o aberaţie (25 iunie – 6 iulie).  Parlamentul – 8 zile (9- 16 iulie) pentru a avea o lege aplicabilă, realizată împreună cu societatea civilă, cu CSM, cu medici şi pacienţi. Deci, cine a tras de timp ”săptămâni”, domnule Iohannis?!”, a completat Ciolacu. 

El a mai spus că „mizeria trimisă de Guvern” a fost corectată într-un timp cât se poate de scurt de către Parlament. 

„Parlamentul a corectat, cât a putut în acest timp foarte scurt, mizeria trimisă de Guvern! Să invoci la nesfârşit laitmotivul PSD e cel puţin penibil, domnule preşedinte! Dar să şi minţi pentru un guvern prost şi corupt, e de-a dreptul scandalos. Tot PSD e de vină că Orban nu suflă o vorbă despre organizarea alegerilor în condiţii de siguranţă? Sau despre deschiderea şcolilor?! Ştiu, da, mai e o lună şi jumătate, e prea devreme pentru Orban...”, a conchis Ciolacu.

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, miercuri, că PSD acţionează în Parlament cu un cinism inimaginabil doar pentru a câştiga câteva voturi în plus şi că el vede în această notă anunţurile social-democraţilor de a veni cu o moţiune de cenzură.

“Pur formal, sigur moţiunea de cenzură e un instrument la îndemâna Opoziţiei atunci când este Guvernul este acuzat de management defectuos. După părerea acest Guvern Orban nu poate fi acuzat de management defectuos. S-a descurcat foarte bine, e un guvern puternic minoritar care a reuşit să vină cu un buget, care a reuşit să gestioneze epidemia în starea de urgenţă, care reuşeşte acum să gestioneze lucrurile curente”, a spus preşedintele.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite