Ciolacu, despre pensiile speciale: Vom veni cu o impozitare foarte mare. Pensiile militare nu sunt speciale, sunt ocupaţionale

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Marcel Ciolacu, preşedintele Camerei Deputaţilor FOTO Arhivă
Marcel Ciolacu, preşedintele Camerei Deputaţilor FOTO Arhivă

Preşedintele PSD, Macrcel Ciolacu, a declarat, luni, că Puterea va veni cu o variantă de impozitare drastică a pensiilor speciale, dar care va ţine cont de cerinţele CCR. Mai mult, şeful Camerei Deputaţilor a subliniat că din punctul său de vedere pensiile militarilor sunt ocupaţionale, nu de serviciu.

„După numai un an de zile ni s-a dat dreptate la toate capitalele. La pensii speciale, cred că am picat de acord. E aproape inexiplicabil cum să ai o pensie mai mare decât ai avut în activitate. Aici vom veni cu o impozitare foarte mare”, a precizat Marcel Ciolacu

Întrebat dacă ar putea avea loc o mărire a lefurilor celor din Ministerul Apărării Naţionale, aşa cum a afirmat Vasile Dîncu, Ciolacu a punctat: „Nu am avut o discuţie cu domnul Dîncu, Am vorbit de venituri suplimentare la cei care asigură permanenţa”.  

Întrebat cum vede problematica pensiilor militare. „Sunt pensii ocupaţionale, nu speciale.  Acelaşi lcuru e şi la Ministerul de Interne. Sunt pensii ocupaţionale, nu speciale. Vom vedea şi în funcţie de deciziile CCR ce soluţii vom găsi”, a completat preşedintele Camerei Deputaţilor. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite