Ciolacu: Cîţu şi Orban vor să blocheze toată Europa. Dacă mâine în Parlament, prezentarea PNRR nu este pe ordinea de zi, PSD va intra în grevă parlamentară

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Marcel Ciolacu FOTO Marcel Ciolacu / Inquam Photos / Ilona Andrei
Marcel Ciolacu FOTO Marcel Ciolacu / Inquam Photos / Ilona Andrei

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a transmis pe Facebook că PSD va intra în grevă parlamentară dacă miercuri PNRR nu se află pe ordinea de zi în Parlament. Ciolacu a mai spus că premierul Cîţu şi preşedintele Camerei Deputaţilor Ludovic Orban nu vor să prezibte PNRR în Parlament, ”aşa cum este normal”.

„Cîţu şi Orban vor să blocheze toată Europa. Nu vor să vină în Parlament să prezinte PNRR, aşa acum este normal. Polonia, Spania, Italia şi Franţa au prezentat PNRR-ul în Parlament. Dacă mâine în Parlament, prezentarea PNRR nu este punct separat pe ordinea de zi, PSD va intra în grevă parlamentară”, a transmis Marcel Ciolacu pe Facebook.

Preşedintele PSD a mai explicat că cei doi lideri vor trebui să explice „blocarea întregii Europe” la Bruxelles.

„De ce vor Cîţu şi Orban să ascundă PNRR? Cum vor explica la Bruxelles blocarea întregii Europe doar pentru că nu sunt în stare să aibă o prezentare publică a unui plan care va afecta România pentru următorii 5 ani? Românii trebuie să afle adevărul legat de îngheţarea pensiilor, salariilor şi a alocaţiilor, de creşterea taxelor şi impozitelor pentru firme, precum şi faptul că agricultura românească va primi... ZERO lei pentru irigaţii”, a mai spus Marcel Ciolacu. 

Ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, Cristian Ghinea, a anunţat că i-a lăsat pe reprezentanţii PSD să aibă acces la documente aflate încă în lucru din PNRR

„Facem astăzi un gest de transparenţă fără precedent, dând acces la documente încă în lucru. Am invitat reprezentanţii PSD să le citească la sediul ministerului, fiecare capitol în ultima iteraţie aflată în lucru cu Comisia Europeană”, a conchis acesta.

După ce guvernul le-a prezentat oficial social-democraţilor Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă, purtătorul de cuvânt al PSD, Radu Oprea, a declarat că PNRR-ul este “set de documente incoerente care nu aveau o legătură unele cu altele pe diverse capitole”.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite