Ciolacu anunţă că miercuri se va lua o decizie în Coaliţie privind modificările la Codul Fiscal. Care sunt măsurile propuse de social-democraţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Marcel Ciolacu FOTO Inquam Photos/ Ilona Andrei
Marcel Ciolacu FOTO Inquam Photos/ Ilona Andrei

Şeful PSD Marcel Ciolacu a anunţat că liderii Coaliţiei se vor întâlni miercuri pentru a lua o decizie privind pachetul de măsuri economice care se vor aplica de la 1 iulie, având în vedere şi o posibilă modificare a Codului Fiscal. potrivit şefului PSD, măsurile social-democraţilor privesc, printre altele şi scoaterea unor excepţii, necesitatea unei impozitări progresive a pensiilor speciale şi deduceri pe salariul de până în 4.500 de lei.

„Vorbim de scoaterea anumitor excepţii, nu de introducerea de taxe noi. (...) Nu creşte absolut nimic, este voba de scoaterea unor excepţii. Ce susţinem noi, deducerile pe salariu până în 4.500 de lei, suntem total de acord, iar colegii, şi ministrul şi colegii şi eu personal continuăm să avem părerea către trebuie venit cu o impozitare progresivă a pensiilor speciale”, a spus Ciolacu. 

Potrivit liderullui PSD, liderii Coaliţiei de guvernare se vor întâlni miercuri pentru a lua o decizie în legătură cu măsurile care se vor aplica de la 1 iulie. „Eu îmi menţin părarea că ar fi trebuit, anumite companii au avut venituri excepţionale pe perioada pandemiei, pe criza energetică, şi acele companii ar fi trebuit, în acel moment, să întoarcă, fiindcă s-a mărit foarte mult cifra de afaceri, cu aceste necazuri picate pe toată lumea. Mi-aş fi dorit în continuare să fi venit cu o taxă către educaţie şi sănătate. Nu am convenit-o până acum în coaliţie. Noi avem părarea noastră, cei de la PNL au părarea lor”, a mai spus liderul PSD. 

Marcel Ciolacu a mai explicat că, există deja o directivă europeană care obligă companiile să plătească impozitele în ţările în care au făcut profitul, fără a le mai permite să îl scoată din ţară,explicând că încearcă să se grăbească punerea în aplicare a acestei directive la nivelul Comisiei Europene. 

Fiind întrebat, şeful PSD a mai arătat că nu va exista însă un impozit progresiv anul acesta, iar în ceea ce priveşte majorarea TVA, liderul PSD a arătat că pentru catering şi alimentaţie publică s-a propus revenirea la 9%, cum este şi excepţia pentru alimentele de bază, explicând că „nu poţi o o abordare diferită, de la 5% la restaurant, la 9% în magazine”. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite