Cine e Viorica Dăncilă, propunerea de premier a PSD. Ce realizări a avut pe axa Videle-Bruxelles

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Viorica Dăncilă, preşedintele Organizaţiei de femei a PSD şi liderul europarlamentarilor social-democraţi români, a fost votata de Comitetul Executiv al PSD pentru funcţia de premier. Cu această propunere delegaţia PSD va merge mâine la întâlnirea cu preşedintele Klaus Iohannis.

Eurodeputata Viorica Dăncilă este propunerea de premier pe care PSD o va înainta miercuri preşedintelui Klaus Iohannis la consultările de la Palatul Cotroceni.

Viorica Dăncilă este membră a PSD din 1996. În perioada 2004-2008 a fost preşedinte al Organizaţiei de Femei PSD Videle şi consilier local în aceeaşi localitate. Din 2005 până în 2009 a fost preşedinte al Organizaţiei Judeţene de Femei a PSD Teleorman şi membru în Consiliul Naţional al PSD. Între 2003 şi 2011 a fost preşedinte al Organizaţiei PSD — Oraş Videle. Din 2015 e liderul europarlamentarilor PSD din Parlamentul European, dar şi preşedintele Organizaţiei de femei a PSD.

Între 1989 şi 1997 Dăncilă a fost profesoară la Liceul din Videle, pentru ca ulterior să lucreze ca inginer la OMV Petrom. Din 2009 este eurodeputată în Parlamentul European, fiind la al doilea mandat. 

Dăncilă a fost nominalizată de mai multe ori pentru premiul „Europarlamentarul anului“. În 2015 a fost nominalizată la „Europarlamentarul anului“ la categoria Agricultură şi dezvoltare rurală, iar în 2017 a fost nominalizată atât la categoria Cercetare şi inovare, dar şi la categoria  Drepturile femeii şi egalitatea de gen.

Fifor, premier interimar 

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat, marţi, că l-a desemnat pe Mihai Fifor ca premier interimar şi că a convocat pentru mâine la consultări partidele parlamentare, întrucât doreşte o procedură rapidă pentru instalarea unui nou guvern.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite