Chirica, sancţionat de partid pentru că a avut dreptate. „Este o premieră mondială“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Primarul Iaşiului a rămas fără funcţii politice în PSD. FOTO Octav Ganea / Inquam Photos
Primarul Iaşiului a rămas fără funcţii politice în PSD. FOTO Octav Ganea / Inquam Photos

Primarul municipiului Iaşi, Mihai Chirica, a scăpat de excluderea din PSD, însă Comitetul Executiv al formaţiunii a luat decizia ca acesta să nu mai aibă nicio funcţie politică, în urma unui vot în unanimitate.

„Suntem la o premieră mondială, când un preşedinte de organizaţie care a spus adevărul este pedepsit pentru asta şi arată faptul că mai este mult de lucru“, a declarat Mihai Chirica, primar nemulţumit de modul „autoritar“ în care Liviu Dragnea conduce PSD.

Totodată, acesta nu s-a lăsat şi l-a criticat pe Liviu Dragnea, la câţiva metri de sala unde liderul PSD conducea şedinţa. „Pe anumite fluxuri de ştiri se dădeau concluzii ale şedinţei, iar la noi a mai durat cel puţin o oră şi jumătate. A fost un act de dezinformare al preşedintelui partidului în ceea ce priveşte atacul meu la PSD, atacul meu asupra Guvernului Grindeanu, care nu s-a întâmplat niciodată”, a afirmat primarul PSD.

„Salvatorul“ Dragnea

Pe de altă parte, preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a pozat în apărătorul lui Chirica, fiind cel care s-a opus cererilor repetate de excludere din partid, cum erau cele venite din partea organizaţiilor PSD Dolj sau PSD Olt. „Cred că în jur de 90% dintre colegi mi-au cerut să supun la vot excluderea din partid a domnului Chirica. Fiecare argumentând aşa cum a crezut de cuviinţă, dar expunând în cadrul CEx ceea ce s-a discutat în organizaţiile judeţene. O pate dintre colegi i-au cerut domnului Chirica să îşi dea demisia singur din calitatea de membru de partid. Asta ar fi atras şi pierderea mandatului de primar“, a subliniat Dragnea.

Suntem la o premieră mondială: un preşedinte de organizaţie care a spus adevărul este pedepsit Mihai Chirica, primar PSD

Însă, liderul PSD a precizat că e tolerant şi a refuzat îndepărtarea lui Chirica. „Eu am refuzat să supun la vot propunerea de excludere care ar fi ieşit votată într-o majoritate zdrobitoare“, a conchis Dragnea.  Nu în ultimul rând, preşedintele PSD a punctat faptul că nici nu s-a pus problema ca europarlamentarul Cătălin Ivan să fie exclus din partid, întrucât acesta nu mai e membru în formaţiunea social-democrată.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite