Chiliman şi Vanghelie întârzie constituirea USL Bucureşti

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele PNL Bucureşti, Andrei Chiliman, a declarat, astăzi, că protocolul dintre PNL şi PSD la nivelul Capitalei va fi semnat doar după ce social-democraţii nu vor mai vota alături de PDL în Consiliul General al Bucureştiului. Şi liderul PSD Bucureşti, Marian Vanghelie, are obiecţii faţă de protocol, astfel încât discuţiile privind constituirea USL Bucureşti sunt în continuare în impas, deşi a trecut o lună de la

“După părerea mea, la PSD sunt o serie de lucruri care trebuie clarificate în interiorul partidului privind diverse atitudini şi după ce vor fi clarificate se va putea semna”, a spus Chiliman înainte de şedinţa Biroului Politic al PNL. “Se vede foarte clar că PSD a votat alături de PD un buget care, după părerea mea, e împotriva dezvoltării intereselor Bucureştiului. Eu nu spun că nu erau necesari nişte bani pentru străzile secundare din Sectorul 5 (condus de Marian Vanghelie n.r.), dar, când faci asemenea trocuri, trebuie să le faci într-un mod corect şi pe principii”, a spus liderul PNL Bucureşti. El a apreciat că PSD a lăsat principiile deoparte şi a votat alături de PDL “ciuntirea” unui buget care era orientat spre dezvoltare şi spre investiţii şi l-a orientat spre consum. “Deci sunt mari diferenţe între opţiunile pe care le avem noi şi cele pe care le au ei  în momentul de faţă”, a concluzionat  Chiliman.

Preşedintele PSD, Victor Ponta, a declarat, luni, că în zilele următoare protocolul Uniunii Social Liberale la nivelul organizaţiilor PSD şi ACD Bucureşti va fi semnat. Potrivit unor surse, liderul organizaţiei PSD Bucureşti, Marian Vanghelie, a invocat obiecţii legate de presupusele revendicări ale PC la candidaturile pe Capitală. Vanghelie i-ar fi acuzat pe conservatori de “obrăznicie” pe motiv că aceştia au cerut ca o treime din candidaturile pentru sectoare şi Consiliul General al Municipiului Bucureşti să le revină lor. În replică, liberalii susţin că acesta este doar un pretext al lui Vanghelie, întrucât aceste candidature se negociază de liderii PSD şi PNL.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite