Ce teorii ale conspiraţiei au apărut după protestul diasporei. „Aici se bat serviciile franco-germano-olandeze cu cele americano-ruse“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pentru unii analişti, mitingul de vineri a fost mai mult decât o revoltă a diasporei. Bogdan Chirieac, fost jurnalist de politică externă, crede că interesul americanilor a  provocat ciocnirea dintre jandarmi şi protestatari. Colonelul Mircea Dogaru merge şi mai departe: Piaţa Victoriei a fost un câmp de luptă între „serviciile franco-germano-olandeze şi tabăra americano-rusă“.  Nici Ion Cristoiu nu lipseşte din tabloul conspiraţionist

„România este, din nou, victima unui război hibrid, menit să dea jos Guvernul legitim ales al acestei ţări. Nu ştiu unde se vor opri, se vor mulţumi cu un nou Guvern sau va fi dat jos şi Klaus Iohannis. Beneficiarul a ceea ce se întâmplă este Dacian Cioloş. Mă întreb de ce se întâmplă lucrul ăsta în România. Să fie din cauza legii offshore (care reglementează exploatarea gazelor din Marea Neagră- n.r)? Dacă existenţa României stă în banii ăia, să le dăm degeaba cum era prima lege care a trecut prin Senat, măcar să lăsăm România în pace. De unde această nenorocire pe România?”, a comentat analistul politic Bogdan Chirieac pe propriul site: dcnews.ro.

Colonelul Mircea Dogaru, preşedintele Sindicatlului cadrelor militare disponibilizate, cel care, în 2012, cerea desfiinţarea CCR, DNA, ANI şi CNSAS, a dat vina tot pe americani. „De un an de zile vă spun că cele două proiecte E4 ( coridor de transport paneuropean - n.r) şi BRUA (gazoduc- n.r.), lansate de Trump, vor duce la violenţe în România. În martie vă spuneam că în mai va începe lupta contondentă pentru căderea acestui guvern, pentru că aşa este ordinul de la stăpâni, să cadă şi să apară un nou guvern de uniune naţională“, a spus Mircea Dogaru la RTV.

„Aici nu se bat românii cu românii – decât ca papagali, ca manipulaţi. Aici se bat, pe de o parte, serviciile franco-germano-olandeze, iar în tabăra cealaltă americano-ruse, miza fiind proiectul BRUA, gazul bulgaro-român din Marea Neagră, şi E4- Constanţa să ia locul Amsterdamului şi aşa ar pierde Germania 12 miliarde de euro pe lună“, a completat Dogaru.

„A eşuat operaţiunea mortul“
Jurnalistul Ion Cristoiu a scris, după protestul de vineri, un editorial cu titlul „Spre disperarea lui Klaus Iohannis, operaţiunea mortul a euşuat. Deocamdată“.

Scenariul lui Ion Cristoiu sună astfel: „ Aceste violenţe au avut drept rol decisiv provocarea unei reacţiii violente din partea forţelor de ordine astfel încît mitingul să se soldeze cu un mort sau un grav rănit. Victima urma să fie prezentată imediat de maşinărie drept produsul regimului dictatorial represiv, drept victimă a reprimării de către regimul PSD a libertăţii de a demonstra. Prin asta urma să se creeze emoţia de tip Colectiv menită a scoate în stradă sute de mii de oameni mîniaţi pe represiunea din partea Dictaturii“.

Sâmbătă dimineaţă, Ion Cristoiu a intrat prin telefon la RTV pentru a explica teoria conspiraţionistă. „Ar trebui să aduag un fel de update la comentariul pe care l-am scris. A eşuat operaţiunea mortul, nu mai avem de a face cu un mort, dar avem de a face cu numeroase victime. Se va întreţine câteva zile la rând o atmosferă de haos total în România“, a spus Ion Cristoiu. Câteva ore mai târziu, în Piaţa Victoriei a avut loc un protest paşnic.

În timp ce vorbea, legătura telefonică a căzut. „Probabil că mă înregistrau ăia de la SRI, de asta s-a înrerupt telefonul“, a spus Ion Cristoiu când a intrat din nou în direct RTV.

Ambasadorul SUA în România, Hans Klemm, a fost filmat vineri pe bulevardul Kiseleff, arteră apropiată de Piaţa Victoriei, unde avea loc protestul diasporei,dar şi de reşedinţa sa. Antena 3 a titrat: „Ambasadorul SUA, în drum spre Piaţa Victoriei“. Informaţia a fost preluată imediat de propagnda rusă. „Incredibil - ambasadorul Hans Klemm  se îndreaptă spre Piaţa Victoriei!“, a scris sputnik.md.

Citeşte şi:

Cine au fost provocatorii de la mitingul diasporei din Piaţa Victoriei. Fost şef SRI: Au fost puşi să acţioneze violent pentru a justifica intervenţia în forţă

Cum a ajuns unitatea antiteroristă a Jandarmeriei să facă ordine la mitingul diasporei. Cine este bărbatul care a coordonat militarii

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite